5 bizarr, Föld körül keringő tárgy

2017. március 14., kedd
Elveszett asztronautáról szóló mendemondák, vagy egy idegen műhold? Rengeteg szóbeszéd van arról, mik is keringenek valójában a Földünk körül. Íme, az 5 legbizarrabb tárgy, mely a fejünk felett repked nap, mint nap.

Hihetetlen, hogy mikről beszélnek, ha szóba kerül, pontosan mik keringenek több száz kilométeres magasságban a fejünk felett, Föld körüli pályán.

Ezek közül szedtük össze a legbizarrabb tárgyakat!

Focilabda

1986-ban a Challenger űrsikló 73 másodperccel a kilövését követően váratlanul felrobbant, és Florida partjaira hullottak a darabjai. A becsapódási zóna igen nagy volt,, ugyanis 890 kilométeres körzetben szóródtak szét a szerencsétlenül járt űrsikló roncsai.

Később az óceán mélyéről előkerültek olyan sértetlen darabok is, melyek a csodával határos módon nem sérültek. Ilyen volt az a focilabda is, mely megúszta a szerencsétlenséget, és az egyik asztronautáé volt. A történet ott vett csavart végül, hogy egy később NASA asztronauta ugyanoda járt iskolába, ahová az az asztronauta, akié a focilabda volt.Shane Kimbrought ekor határozta el, hogyha feljut az űrbe, magával viszi a labdát is, hogy beteljesítse a küldetését. Végül 2017 Februárjával küldött egy képet odafentről, hogy a labda biztonságban elérte a végcélját.

Mr. Smith

2006-ban a Nemzetközi űrállomás körül egy űrséta alkalmával látszólag elszabadult a pokol, ugyanis az egyik űrhajós kisodródott a világűrbe. Természetesen nem történt igazi tragédia, mivel később kiderült, hogy nem valódi űrhajósról van szó, csak egy kiszuperált űrruháról, amire rádióegységet erősítettek.

A SuitSat-1 kódnéven futó űrruha műholdat azóta is gyakran emlegetik Mr. Smithként. Másik neve pedig Ivan Ivanovich a Vosztok programból. Az volt a terv, hogy különféle jelerősség teszteket végeznek rajta.

SuitSat program egyik darabjaként funkcionált tehát, amelyben a régi, orosz Orlan-űrruhákat alakították át ideiglenes műholdakká. De beleborzongunk a gondolatba, hogy mi lett volna, ha a ruhában nem műszerek, hanem egy ember lett volna.

Szupertitkos űrszemét

Amikor a MIR űrállomás megépült annak idején, az amerikaiak nagyon negatív véleménnyel voltak róla, legalábbis igen erős kritikákat kapott a külleme. Úgy jellemezték, mint hat darab egymásba fordított, egymással összeütközött buszt, melyeket még meg is forgattak.

Több évbe telt, mire betekintést nyerhettek a belsejébe ezek után, nem is csoda. Amikor azonban meglátták, hogy mekkora káosz uralkodik belül, még kevésbé voltak elragadtatva. Úgy írtál le a MIR űrállomás belső terét, mint egy szeméttelepen összetákolt odút, melynek vékony járatai a hajléktalanoknak is ideális lenne.

A szűkre szabott folyosókon ráadásul mindenfelé szemét lebegett. Zacskók, dobozok, műanyag eszközök. Állítólag az oroszok nem foglalkoztak azzal, hogy a Földre visszaszállítsák a szemetet, és ehelyett a légzsilipet át rendszeresen kidobták azokat a dolgokat, amire már nem volt szükség.

Idegen organizmusok az űrállomás ablakán

2014-ben a Roszkozmosz nagy bejelentést tett, melyet akkor még nem erősítettek meg. A bejelentés szerint valamiféle biológiai aktivitást, tehát organizmusokat érzékeltek a Földön kívül.

A jelentés szerint orosz kozmonauták figyeltek meg különös jelenséget az űrállomás körül. Egész pontosan az űrállomás ablakain láttak szokatlan lerakódásokat, melyek hasonlítottak az algásodáshoz.

Ekkor merült fel először, hogy idegen organizmusok élhetnek és fejlődhetnek a Nemzetközi űrállomás felületén, bár nem tudták elképzelni a tudósok, hogy ez hogyan lehetséges. Mintákat gyűjtöttek be az ablakokról, majd elemzésre küldték őket a Földre.

Ekkor derült ki, hogy a Földihez hasonló tengeri planktonokkal rokonságot mutató organizmusokra bukkantak. A mai napig nem teljesen tisztázott, hogy ez a fajta tengeri aktivitás hogyan kezdett el kifejlődni az űrállomás felületén, légüres térben, mínusz több száz fokon, oxigén nélkül...

Földönkívüli műhold a Föld körül

1954-ben észlelte először a modern világ embere. Akkoriban egy a Föld körül keringő objektumra lettek figyelmesek, holott az ember akkoriban még nem készített űrbe küldhető műholdakat és egyéb eszközöket.

Hamarosan kiderült, hogy még jeleket is sugároz ez a titokzatos tárgy, mellyel még maga Nikola Tesla is többször sikeresen felvette a kapcsolatot, de nem tudta megfejteni a szerkezet által sugárzott kódot.

Azt beszélik róla, hogy 13.000 évvel ezelőtt érkezett ide, és akkor állt Föld körüli pályára, ugyanis ez előttről nem léteztek feljegyzések róla, de sokan nem biztosak a pontos korában. Mások úgy vélik, hogy onnan származik ez az információ, hogy a NASA alaposan megvizsgálta azóta, és ez az információ szivárgott ki.

Hogy mi célja a Földünk körül, nem tudni. Talán megfigyelni van itt. Talán nem is műhold, hanem valamiféle nagyobb szemétdarab, mely visszaveri a rádiójeleket… vagy talán az, aminek látszik?

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan ufó ufók idegen idegenek bizarr


Megtekintések száma: 115797

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet