5 dolog, amire rábukkanhatunk a Nagy Hadronütköztetőben

2017. március 7., kedd
Világvégét is hozhat, feketelyukak létrehozásával, de egy másik világba nyíló kapura is rálelhetünk. Mi várható a jövőben a Nagy Hadrontüköztető kutatásai kapcsán?

A Nagy Hadronütköztetővel kapcsolatban rengeteg különféle pletyka, és összeesküvés elmélet szokott napvilágot látni.

Rengetegen gondolják ugyanis azt, hogy előbb vagy utóbb ez fogja a világ vesztét okozni. vagy azért, mert egy váratlan és borzalmas felfedezéssel valamit rászabadítanak az emberiségre, vagy azért, mert feketelyukakat nyitnak meg vele, ami bekebelezi a Földet.

De vajon mi az igazság ezekben? Ez fogós kérdés. Nem it tisztünk eldönteni. Mindenesetre összeszedtük a legizgalmasabb összeesküvés elméleteket és teóriákat azzal kapcsolatban, hogy mit fedezhetnek fel a jövőben a Nagy Hadronütköztetőben.

Átjáró egy párhuzamos univerzumba

Az egyik legnépszerűbb elmélet azt mondja, hogy a Nagy Hadronütköztetőben már most is azt vizsgálják titokban, hogyan lehet átjárót nyitni egy párhuzamos univerzumba.

Állítólag már sikerült is, de még csak mikroszkopikus méretekben, mivel nem tudják kibélelni megfelelő anyaggal ezeket az átjárókat, és túl nagy energia szükséges ahhoz, hogy nyitva is maradjanak.

Az anyag mibenlétének megértése

Elképzelhető, hogy olyan felfedezést fogunk egyszer tenni a segítségével, mely képes lesz előrevetíteni az anyag mibenlétének megértését.

Megtalálhatjuk azt az összetevőt, ami már valóban oszthatatlan. Azt az elemi részecske egységet, ami alapot képez, és ami minden anyagot felépíti, függetlenül annak mibenlététől.

Sötét anyag

A sötét anyagot a mai napig nem találták még meg, akárcsak a sötét energiát sem. Pedig mindkettő elméleti modellekből lett kikövetkeztetve, tehát valószínűleg létezniük kell.

Bár az utóbbi időben magyarok hoztak létre egy olyan univerzum modellt, mely képes a sötét energia és sötét anyag jelenléte nélkül is megmagyarázni a világegyetem keletkezését, ennek ellenére sokan úgy hiszik, létező dologról van szó.

Erre utalnak egyes közvetett bizonyítékok is. A jövőben talán éppen a Nagy Hadronütköztető lesz az, ahol a nyomára akadunk a sötét anyagnak.

Mindent bekebelező feketelyukak

A leggyakoribb félelmek a Nagy Hadronütköztető működése kapcsán mindig is azok a hangok voltak, melyek azt mondták, hogy olyan apró feketelyukakat hozhat létre, melyek nagyra nőve bekebelezhetik az egész bolygót.

A valóságban azonban a feketelyukak nem így működnek. Bár egyes információk szerint valóban létrehoztak már kisebb, egész pontosan mikroszkopikus méretű feketelyukakat, ezek szerencsére néhány milliszekundum alatt elpárolognak a méreteik miatt, így gyakorlatilag veszélytelenek.

De mi van, ha egyszer egy nagyobb méretű feketelyuk keletkezik valahogyan a rendszerben?

Földönkívüli hadsereg rászabadítása a bolygóra

Legkuszább összeesküvés elmélet szerint egy olyan portált nyithatnak majd véletlen a tudósok odalenn, melyen keresztül egy nefilim földönkívüli faj hadserege fog majd rátörni a világunkra.

Hogy ebben mennyi a ráció, természetesen mindenkinek a fantáziájára bízzuk, de sokan hisznek benne, hogy ez megtörténhet.

Bárhogyan is, a legtöbben úgy gondolják, hogy a Nagy Hadronütköztető még komoly felfedezések színtere lesz a jövőben.

rejtély rejtélyek összeesküvés eltitkolt tények


Megtekintések száma: 17702

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet