5 halálos titok, amit a média nem mond el a GMO élelmiszerekről... a halál kicsi "almái"?

2019. május 18., szombat




Nem egy tudományos kísérlet bizonyította, hogy van kapcsolat a daganatok és a GMO termékeke között. Rengeteg tapasztalat van arról is, hogy milyen egyéb komoly következményei vannak ezeknek a fogyasztásának. Íme, 5 végzetes következmény, amivel szembesülni fog mindenki, aki ilyen terméket fogyaszt!

A GMO ellenesség hazánkban még ma is igen nagy, ráadásul európai szinten is kelemelkedő. Nem véletlen, ugyanis a legtöbb ország annak idején tartott tőle, hogy ezek a bevezetett, génkezelt zöldségek és gyümölcsök, illetve egyéb növények komoly egészségügyi kockázattal járnak.

A legtöbb független kutató rávilágított arra, hogy egyelőre nem ismerjük hosszú távú hatásait, így nem lenne szabad globálisan elterjeszteni.

Ez azonban mégis megtörtént, és aztán lassan végzetes dolgok derültek ki...

Rákkeltő

Ma már teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy igen is, van kapcsolat a daganatok kialakulása és a GMO termékek között.

Kísérleti egereken végzett kutatások során bebizonyították, hogy azoknál a patkányoknál, melyeket GMO kukoricával etettek, döbbenetesen nagy daganatok alakultak ki. Több szervük is súlyosan károsodott, legtöbbjük idő előtt elpusztult.

Így lehetne néhány szóban összefoglalni a Monsanto által gyártott genetikailag módosított organizmusok hosszú távú hatásával foglalkozó legújabb tanulmány eredményeit.

A daganatok olyan komolyak, hogy némelyik állat csupán a kinövések mérete miatt alig jutott levegőhöz, és pokoli szenvedéseken mentek keresztül, mire elpusztultak.

Kevés tápanyagot tartalmaznak

A legtöbb génmódosított növény elméletben sokkal finomabb kellene, hogy legyen, mint a természetes megfelelőjük, ugyanis ezek úgy vannak módosítva, hogy ellenállóbbak legyenek a természet viszonyaival szemben.

Igen ám, de a tudomány és a genetika nem érte még el azt a szintet, hogy ezek a GMO dolgok tökéletesek legyenek. A Föld táptalaja egyre kevesebb szerves anyagot és táplálékforrást tartalmaz, így a növényeink, zöldségek és gyümölcsök is egyre kevesebb vitamint, és egyéb anyagot tartalmaznak.

Ez különösen igaz a GMO termékekre. A sokszor kétszer akkorára "fújt" paradicsom nem olyan élénk sötétpiros, mint a kertben termesztett, az íze pedig gyakran a vízhez hasonlít.

Rejtett betegségeket hordozhatnak

A jövőre nézve a leginkább aggályos a GMO termékek fogyasztása. Ugyanis még nem követte egymást több olyan generáció, mely ilyet fogyasztott volna, vagyis nem tudjuk, végez-e, ha pedig igen, akkor mekkora rombolást a generációk génállományában.

Sokak szerint rejtett betegségeket hordozhatnak, vagy legalábbis úgy módosíthatják idővel az emberi genomot, hogy az bizonyos rejtett betegségekre fogékonyabb legyen.

Tönkreteszik a mezőgazdaságot

Paradox módon a jövőben mivel mindent elárasztanak, el fogják lehetetleníti az igazi őstermelőket, akik még a természetes magokkal próbálkoznak. Különösen igaz ez a Monsanto által „gyártott” kukoricára is, mely mindennek ellenáll.

A kukoricafajta nem csak olyan területeken nő, ahol elültetik, hanem tovább terjed más helyekre is, és gyakorlatilag megfertőzi a környéket, eluralva a korábban természetes kukoricával bevetett területeket. Ma már Európa is jelentősen szennyezve van ezzel a termékkel, melynek hatásairól alig tudunk valamit.

Vegyszerezettek

Rengeteg vegyszert tartalmaznak időnként, ugyanis bár jóval ellenállóbbá tették őket, még így is rengeteg vegyszert kapnak. Egy kutatás pedig bebizonyította, hogy a Roundup nevű gyomirtó származékai megtalálhatóak a növényekben is, amiket elfogyasztunk.

Ezek a szervezetbe bekerülve súlyos következményekkel járhatnak, és egyesek szerint az egyre növekvő allergiás megbetegedések mögött is ez állhat többek között.

A GMO termékekkel kapcsolatban tehát mindig legyenek fenntartásai az embernek. Gyönyörűek az így előállított gyümölcsök és zöldségek, de sokszor meg sem közelítik ízben a "régieket", a tápanyag tartalomról nem is beszélve, valamint arról, hogy mekkora kockázatot vállalunk elfogyasztásukkal.

OSZD MEG másokkal is!

egészség GMO egészség megelőzés monsanto eltitkolt tényke


Megtekintések száma: 86050





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet