5 halott és 2 fej volt a most előkerült szellemhajón: senki sem tudja, mi történt

2019. december 29., vasárnap
Ez azér elég durva és ijesztő...

Feltehetőleg észak-koreaiak holttestét találta meg a japán rendőrség egy csónakban szombaton az ország középső részétől nyugatra fekvő Szado sziget partján 

-közölte a parti őrség egyik tisztségviselője.

A csónakban öt holttestet találtak, és külön két fejet, amelyekről egyelőre nem tudták megállapítani, hogy az öt közül valamelyik holttesthez tartoznak-e.

Egy hónapon belül ez már a második csónak, amely a sziget partjára sodródott. Valószínűleg régóta hánykolódott már a tengeren.

A csónak oldalán koreai nyelvű felirat van. 

Az észak-koreai halászhajók rendszeresen folytatnak halászati tevékenységet a Japán-tengerben, és gyakran előfordul, hogy motorhiba vagy egyéb műszaki problémák miatt hajójuk japán partokra sodródik. 2018-ban különösen sok, mintegy 100 észak-koreai halászcsónakot sodort így japán partokra a tenger.

Ezek általában üresek, vagy emberi maradványokat hordoznak.

Korábban is számos találgatás látott napvilágot, hogy ezek a zord időjárási viszonyokba vagy éhezésbe belehaló legénységek vajon dezertőrök a lezárt határú diktatúrából...

Vagy egyszerű halászok, akiket a szegénység egyre merészebb és hosszabb utakra sarkall, kezdetleges felszerelésű csónakjaik ezért lesznek oly sokszor a koporsóik is.

OSZD MEG másokkal is!

szellemhajó


Megtekintések száma: 43914

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet