5 lehetséges kataklizma, mely kipusztíthatja az emberiséget az elkövetkező 100 évben

2016. december 16., péntek
Az emberiségre a jövőben számtalan veszély leselkedik. Összegyűjtöttük az 5 legvalószínűbb globális kataklizmát, mely kipusztíthat minket.

Pusztító napkitörés által gerjesztett gyilkos UV sugárzás, országokat kiirtó világjárványok, inváziós szándékkal érkező idegenek. Azonban ezek a veszélyek – annak ellenére, hogy megvan a lehetőségük, hogy 100 éven belül bekövetkezzenek – inkább távlati veszélyek.

Léteznek azonban olyan fenyegetések, melyek az elkövetkező 80-100 évben esedékesek.

Mind-mind olyan lehetséges kataklizmák, melyek akár a mi életünkben is bekövetkezhetnek, és eltörlik az embert. Összeszedtük az 5 lehetséges forgatókönyvet, hogyan pusztulhat el az emberiség az elkövetkező 100 évben.

Világjárvány

A világjárvány veszélye már régóta fennáll. az az igazság, hogy egy világjárvány bármikor kitörhet. Akár ma, vagy holnap, egy hét múlva, vagy a következő évtizedben.

Azt is nagyon nehéz megmondani, hogy milyen mértékű lesz, de a szuperbaktériumok terjedésének köszönhetően egyre nagyobb arra az esély, hogy egy olyan járvánnyal találjuk magunkat szemben a jövőben, mely nagymértékben fogja megtizedelni az egyes országok lakosságát.

Ahogyan a globális felmelegedés miatt terjednek a meleg éghajlathoz szokott veszélyes kórságokat terjesztő szúnyogok és denevérek, úgy lesz egyre nagyobb az esélye, hogy valami olyan szabaduljon el, amit később nem leszünk képesek megállítani.

Vízhiány

A vízhiány már most is komoly jelenség, és egyre több gondot okoz egyes országokban, mint például Jordániában.

A becslések szerint 2020-ra, vagy 2025-re nagyon komolyan fel fog fokozódni a vízhiány. 2050-re általános vízhiánnyal fog küzdeni a legtöbb ország, 2070-re pedig kialakulnak az úgynevezett halálzónák, ahol több száz kilométeres körzetben sehol sem lehet majd vízhez jutni.

Ezt követik majd a háborús konfliktusok, melyeknek többé nem a pénz, a hatalom, vagy a vallás lesz az alapja, hanem a bolygó akkorra legértékesebbnek tartott anyaga, a víz.

Globális élelmiszerválság

A globális élelmiszerhiány is valós veszély legalább annyira, hogy bekövetkezzen az elkövetkező 70-80 évben. Ugyanis a globális felmelegedés hatására egyre kevesebb a jól megművelhető mezőgazdasági terület.

Arról nem beszélve, hogy az emberi igények, a globális fogyasztás is exponenciálisan nő, vagyis elérkezhet néhány évtizeden belül az a pont, amikor nem leszünk képesek annyi élelmiszert, megtermelni, hogy az kielégítse az igényeket.

Egy ponton túl globális, az egész világra kiterjedő élelmiszerválság alakulhat ki, és ha ez nem lesz kezelve, akkor nemzetközi szintű éhezés fog kialakulni.

Harmadik világháború

A harmadik világháború, már ha nem halunk szomjan, vagy éhen, akkor feltehetően vallási alapú lesz, méghozzá az iszlám, és a kereszténység között.

Sokan feltételezik, hogy az utolsó nagy háború lesz a Földön, és utána az emberiség részben visszasüllyed majd a középkorba, ugyanis akkora pusztítás fog végbemenni a bolygón.

Lesznek nemzetek, akik atomot fognak bevetni, illetve egyéb nukleáris fegyvert, mellyel évtizedekre, évszázadokra megpecsételik a bolygó sorsát, mérgezővé téve a levegőt és a vizeket.

Globális felmelegedés

A legvalószínűbb kataklizma, ami érheti az emberiséget, az maga a globális felmelegedés. Azért, mert ez nem egy jövőbeli esemény lesz, hanem tragikus módon már napjainkban is zajlik, tehát egy létező jelenséggel van dolgunk.

Az egyre melegebb éghajlat azt eredményezi majd, hogy a partmenti városokat elönti a víz, a termőterületek tönkremennek, és a kontinensek belseje elkezd teljesen elsivatagosodni.

A Föld klímája idővel teljesen felborul, és a légkör annyira szennyezetté fog válni, hogy már nem lesz egészséges mértékben belélegezhető.

Hogy végül mely csapás lesz a végzetünk az elkövetkező 100 évben, abban nem lehetünk biztosak, de ha tippelnünk kéne, talán a vízhiányra és a globális felmelegedésre adnánk le a legtöbb voksot.

tudomány világvége globális kataklizma


Megtekintések száma: 15942

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet