5 lehetséges technológia, melyet megtaníthatna nekünk egy idegen civilizáció

2023. március 9., csütörtök




Ha az emberiség találkozna egy fejlett, földönkívüli fajjal, mi lenne az a technológiai eszköz, amit nyernénk az együttműködésből? Íme, néhány lehetőség!

Sokan fantáziáltak már arról, hogyha az ember valaha is találkozik egy nála sokkal fejlettebb idegen civilizációval, mi az, amit tanulhatunk majd tőlük.

Technológiai, ideológiai kérdések, és nézőpontok, megoldások, és komplett új, fizikát meghazudtoló eszközrendszerek.

Összeszedtünk néhány lehetséges dolgot, amit nagy eséllyel megtaníthatna nekünk egy idegen faj, egy közös együttműködés keretében.

Teleportáció

Rengeteg tudós hisz a létezésében, ráadásul nem is alaptalanul. A teleportáció tudományával már évek óta kísérletezgetünk, és ma már képesek vagyunk arra, hogy részecskéket, elektronokat teleportáljunk egy másik helyre.

Az idegenek feltehetően tisztában vannak a teleportációs folyamatokkal, és jól tudják azt használni, ezért az első technológiák között lenne, amit megoszthatnának velünk.

Fénysebességgel való utazás

Ha a közeljövőben találunk rá az idegenekre, vagy ők találnak ránk, biztosak lehetünk benne, hogy rendelkeznek a fénysebességgel való utazás titkának megfejtésével.

Egy elmélet szerint minden fejlett csillagközi utazásra képes civilizációnak el kellett ezt a technológiát és tudást sajátítania, különben nem lennének képesek nagyobb táv megtételére a csillagközi térben

Az idegenek a kvantumfizikát úgy ismerhetik, mint a tenyerüket, mi ellenben még csak a felszínt kapargatjuk. Egy esetleges kapcsolatfelvétel és együttműködés esetén az első kérdéseink között lenne az, hogy hogyan, és milyen technológiával voltak képesek megtenni ezt a hatalmas utat.

Időutazás

Nem törvényszerű, hogy minden idegen civilizáció rendelkezzen az időutazás technológiai lehetőségével, ugyanakkor sokan úgy gondolják, hogy aki a csillagközi térben képes fénysebességgel utazni, az az idő jellemzőit, viselkedését is ismeri.

Ennek ismeretében pedig elkészíthető egy olyan szerkezet, mellyel oda-vissza lehet utazni az időben. Mások szerint az időben csak előre lehet utazni a fejlett civilizációk által alkotott technológiával, és azt sem biztos, hogy megosztanák velünk, vagy ha igen, csak komoly "ellenszolgáltatás" ellenében.

Forradalom az orvostudományban

A sok és jelentős technológiai tudás okozta technológiai forradalom mellett az egészségügyben is rengeteg változást hoznának az idegenek. Itt nem csak arról van szó, hogy olyan általunk soha nem látott eszközöket birtokolhatnak, melyekkel akár halott emberek is feltámaszthatóak.

Arról is van szó, hogy olyan kitágított biológia tudással rendelkezhetnek, hogy azt velünk megosztva nem lenne több gyógyíthatatlan betegség a Földön. A rák többé nem lenne ellenség, és egy náthaszerű betegséghez hasonlóan könnyen gyógyítható lenne.

Végtelen energia

Az ingyen energia, vagy az az energia technológia, melynek segítségével az éterből lehet áramot és energiát nyerni, az emberiség nagy vágyálma volt mindig is.

Az idegenek feltehetően rendelkeznek olyan technológiával, olyan meghajtású űrhajókkal, melyeknek a generátorai az űr sötétjéből, látszólag a semmiből nyernek energiát. Ezek az önfúziós kis erőművek végtelen energiaforrásként gyakorlatilag örökmozgók megalkotásában is szerepet kaphatnak.

Korábban már Nikola Tesla is kísérletezett hasonlókkal, a Tesla tornyok ugyanis állítólag ezen az elven működtek. Azonban Tesla halálát követően a prototípusokat megsemmisítették, az eredeti tervrajzok pedig elvesztek.

Jól láthatjuk tehát, hogy lenne mit „megörökölnünk” az idegenektől, ha egyszer valamilyen úton módon találkoznánk velünk, és valószínű, hogy rengeteg mindent kellene tanulnunk tőlük, nem csak technológiai, hanem társadalmi, ideológiai értelemben.

tudomány technológia technika ufó ufók idegen idegenek


Megtekintések száma: 123081





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet