5 máig megoldatlan ősi rejtély, amire még nincs magyarázat

2017. június 9., péntek




A legrejtélyesebb dolgok a világon bizony az archeológiai jellegű rejtélyek voltak mindig is. ősi civilizációk, letűnt korok romjai, ókori, vagy ember előtti időkből származó alkotások szabdalják keresztül bolygónkat.

Ezen rejtélyek jó része ma is rejtély és a tudomány és az emberiség nem jutott közelebb a megoldásukhoz.

Az ősi maja naptár és a világvége

Még a 2012-es év előtt óriási port kavart az az elmélet, miszerint a maják egyik ősi naptára a világ végét jelöli, és ennek pontosan 2012 december 21-én van vége. Azóta kiderült, hogy a világvége elmaradt, de a naptár nagyon is létező dolog.

És ténylegesen az idők végezetét jelölheti, csak nem tudják a tudósok, hogy milyen rételemben. Ugyanis az aktuális dátumot követően nincsenek rajta újabb dátumok. A legenda szerint ekkor véget él a Föld jelenlegi kora.

Ez azonban még nem jelent automatikusan világvégét, és mint látható, nem is következett be. Sokkal valószínűbb lehet, hogy vagy nem fért több dátum a kőre, vagy pedig egy adott korszak lezárultát jelölték vele. 

De akkor hol a következő korszakhoz tartozó naptár? Rengeteg kérdés van még most is megválaszolatlanul a maja naptárral kapcsolatban, és azzal kapcsolatosan, hogy mit is jósoltak az új kezdetekre.

Atlantisz pontos helye

Atlantiszt soha nem találták meg. Pedig több ezren megpróbálták már, és expedíciók egész sora indult a felkutatására. A gond az, hogy nincsenek pontos leírások, csak ködös utalások arra vonatkozóan, hogy hol is lehetett ez a legendás, virágzó városállam.

Vannak ugyan utalások és bizonyítékok, melyek alapján néhány helyre le lehetne szűkíteni a jelölteket, azonban az archeológusok nem tudnak ezek között dűlőre jutni.

Annál is inkább nem, mert egy részük nem is hiszi, hogy valaha létezhetett ez a misztikus hely. 

Ennek ellenére számos olyan lelet került már elő, melyek egyértelműen onnan származhatnak, mint a nemrég megtalált elsüllyedt hajóroncsok, melyek rakterében orikalkumot találtak.

Ez volt az a legendás fémötvözet, amit az egész világon egyedül csak Atlantisztban állítottak elő.

Stonehenge

A Stonehenge rengeteg vita tárgya a mai modern tudomány számára. A legvalószínűbb elmélet az, hogy valamiféle kegyhely lehetett, rituálék helyszíne, de a csillagászati utalások, és a pontos elrendezés miatt számos más elmélet is épp ugyanúgy helytálló lehet.

A másik nagy kérdés a kövek összerakása, és megmunkálása, valamint elszállítása. A több tonnás kövek mozdítása még napjainkban is igen nehéz feladat, melyeket gépekkel, modern eszközökkel is igen körülményes megoldani. Akkoriban, sok ezer évvel ezelőtt azonban az egykori alkotók mindezt gépek nélkül vitték véghez.

Hihetetlen, de bizonyított, hogy az 5000 évvel ezelőtt az állóköveket a helyükre rakó civilizáció pontos - vagy talán pontosabb - csillagászati ismeretekkel rendelkezett, mint a mai modern élő ember. Senki sem tudja, hol, és hogyan tettek szert erre a tudásra, és hogyan építették meg.

A Bermuda-háromszög legendája

Létezik egy hely a Földön, ahol minden repülőgép, utasszállító, és hajó eltűnik. Úgy, mintha csak a tenger nyelte volna el. A világtörténelem során több száz eltűnést regisztráltak már a Bermuda-háromszög környékén.

Szinte kivétel nélkül minden esetben örök rejtély maradt az eltűntek holléte, és még csak testek sem kerültek elő.

Ezért hamar híre mert a dolognak, és az évszázadok alatt komoly teóriák, legendák születtek arról, miért következnek be ezek az eltűnések a tengeren. 

Egyesek szerint egy óriási piramis található a mélyben - mások szerit több is - melynek sima kristályfelülete van, és egy olyan ősi szerkezet van évezredek óta működésben benne, ami téridő torzulásokat okoz, idő és térkapukat nyit a régióban.

Az elmélet szerint egy ősi, sokezer - vagy sokmillió - éves civilizáció nyomai, és ma is működő "gépei" a felelősek a rejtélyért.

Húsvét-sziget és az elveszett civilizáció

A Húsvét-szigetet egykoron benépesítő civilizáció rejtélye nagyon érdekes. A mai napig nem tudni, pontosan hogyan tűntek el, és hová. Az általános elmélet szerint egyszerűen felélték a sziget erőforrásait, és szép lassan elnéptelenedett a hely-

Azonban a környező kultúrák nem számoltak be róla, hogy ez a civilizáció bármelyik régióban betelepült volna. Mintha csak eltűntek volna, nyomtalanul...

És ez még nem minden. Számos írásos emlék maradt fenn a szigeten, de az ősi írást egyszerűen nem tudja megfejteni a modern régészet, mivel nem maradt fenn senki, aki beszélné vagy írná ezt a nyelvet.

Így annak jelentése, és hogy mi szerepel a megtalált köveken, táblákon, tárgyakon, örökre a múlt ködébe vész.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan tiltott régészet


Megtekintések száma: 204519





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet