5 megmagyarázhatatlan rejtély, melyet a mai napig nem sikerült lezárni

2016. augusztus 4., csütörtök
Az Ourang Medan legénysége egyik pillanatról a  másikra, rejtélyes SOS üzenetek küldése után váratlanul elhalálozott. A testeken semmiféle külsérelmi nyomot nem találtak, csak az arcukon ülő halálra riadt tekinteteket. Ennél már csak a Soddler-gyerekek eltűnő hullái a riasztóbbak, vagy annak a férfinek a története, aki halála után felhívta a szeretteit. A hírhedt Zodiákus gyilkos személyének a kiléte pedig még a mai napig rejtély a számtalan teória, találgatás ellenére... 5 megmagyarázhatatlan rejtély nyomában.

Az Ourang Medan legénységének rejtélyes kiirtása

Elátkozott szellemhajókról szóló legendákkal tele van már a padlás. Azonban mi a helyzet egy olyan hajóval, amin élő, hús-vér emberek múltak ki egyik pillanatról a másikra?

Az Ourang Medan éppen a maláj tengerszorosnál - Melaka - járt, amikor szokatlan SOS üzeneteket küldött szét a környékbéli hajóknak 1947 júliusának egyik éjjelén.

ourang-medan

Az üzenetek rendkívül furcsák, és nagyon szokatlanok voltak.

“A hajó teljes legénysége és a kapitány halott, a térképszobában és a hídon fekszenek a földön. Valószínűleg mindenki meghalt… haldoklom”.

A második, és egyben utolsó üzenet egyértelműen kijelentette, hogy itt a vég: "Haldoklom". Ezután soha nem fogtak több jelet a hajótól.

ourang-medan-2

Az üzenetet az amerikai Silver Star legénységének sikerült meghallani, akik oda is mentek kivizsgálni, hogy mi történt. Miután a szellemhajó fedélzetére léptek, borzalmasan ijesztő látvány tárult a szemük elé:

mindenki halott volt, mindenhol élettelenné dermedt holttestek feküdtek, arcukon halálos félelemmel és kinyújtott karral.

Külsérelmi nyomok egyik holttesten sem voltak. Jéghideg volt minden test, és olyan volt, mintha csak a lelkük távozott volna el hirtelen testükből.

kimeredt-test

Miután elhajóztak onnét, az Ourang Medan alsó szintje kigyulladt majd az egész felrobbant. Hogy pontosan mi történt, senki nem tudja. A számtalan különféle teória ellenére még ma sem tudni biztosra, mi okozhatta a legénység halálát.

A Soddler-gyerekek eltűnő hullái

1945-ben éppen szenteste egy váratlan, és nagy mértékű tűz ütött ki a Soddler család otthonában. A lángok nagyon gyorsan terjedtek, és a család nem győzte kimenekíteni a gyerekeket.

A Soddler házaspárnak ugyanis rengeteg gyereke volt, összesen kilenc.

Ebből végül négy gyermeket sikerült kimenteni, a többi gyermek benn égett a házban.

Nem tudtak visszamenni értük, mert addigra a tűz már annyira szétterjedt az épületben, hogy kész öngyilkosság lett volna újra bemenniük.

soddler-gyerekek-rejtelye

Később, a szinte porig égett házban rengeteg bútort, egyéb tárgyat megtaláltak, ami túlélte a tüzet, de egyetlen holttestet sem. Mintha a gyermekek szénné égett hullái eltűntek volna a tűz során. Vagy soha nem is égtek meg...

A rejtély még jobban fokozódott, amikor 20 évvel a tragédia után egy név és cím nélküli borítékban az egyik halottnak hitt fiú, Louis üzent, hogy szereti őket.

A család túlélt tagjai eztán újra vad nyomozásba kezdtek. Próbáltak minél több követ megmozgatni annak érdekében, hogy kiderüljön, mi lett a másik 5 gyermekkel a tűz során.

Minden igyekezetük ellenére azonban úgy tűnt, nem akarja Louis felvenni velük a  kapcsolatot, mert soha többé nem jelentkezett újra. Ekkor vetődött fel többekben, hogy Louis talán nem is az élők világából üzent...

A Zodiákus rejtély

A Zodiákus 1968 és 1970 közt legkevesebb öt – de a feltételezések szerint ennél jóval több, majdnem negyven – embert gyilkolt meg San Francisco környékén.

A kimondottan véres, brutális gyilkosságok után a Zodiákus kódolt leveleket írt mind a médiának, mind a sajtónak, amelyben elismerte tetteit, vallomását pedig olyan részletekkel támasztotta alá, amelyeket rajta kívül csak a rendőrség ismerhetett.

A gyilkos után komoly erőkkel indult meg a nyomozás, de hiába: a Zodiákust sosem fogták el, mindössze feltételezések születtek arról, hogy ki is lehet,

illetve több gyanúsítottat – többek közt Lyndon Lafferty gyerekkori barátját, Arthur L. Allent – is kihallgattak, azonban egyikükre sem tudtak semmit rábizonyítani. Nevét onnan kapta, hogy leveleiben mindig a zodiákus, vagyis a tizenkét állatöv kör alakú jelének igen leegyszerűsített változatát használta aláírásként.

zodiakus-rejtvenye-2

Sokan még ebben az aláírásban sem biztosak, hogy azt jelenti, amit. A célkereszthez hasonló ábra azt is üzenhette, hogy mindenki áldozat, senki sincs biztonságban

Áldozatai közül néhányan életben maradtak, és vázlatos személyleírást adtak róla. Több sértettről  feltételezik, hogy ismerték a gyilkost, és közeli kapcsolatban állhattak vele. Az ügyben közel 2500 gyanúsítottat hallgattak ki, ám a "zodiákus gyilkost" mégsem sikerült elkapni.

Az egyik legvalószínűbb elkövető Arthur L. Allen volt. Egyezett a cipőjének mérete, zavart volt, sorra kirúgták munkahelyéről, és Zodiac márkájú órát viselt, ráadásul tele volt fegyverekkel a lakása a házkutatás során. Azonban a DNS-e nem egyezett a Zodiákus leveleken talált DNS-sel, így sosem tudták egyértelműen rábizonyítani a gyilkosságokat.

2012-ben egy nyugdíjazás előtt álló rendőr azt állította könyvében, hogy Zodiákus a mai napig él, 91 éves és Kaliforniában lakik.

2014-ben aztán nagy port kavart egy férfi kijelentése, aki azt állította, hogy az igazi Zodiákus louie Myers 2001-ben halálos betegsége hatására bevallotta, hogy ő volt a hírhedt gyilkos.

zodiakus-fantomrajz

Egy évre rá a férfi meghalt, azonban az általa állítottak több helyen is párhuzamba hozhatóak a gyilkosságokkal. Ugyanabba az iskolába járt, ugyanott dolgozott mint több áldozat, és hozzáférése volt ugyanahhoz a katonai vadászbolthoz is, mint ami a környéken volt.

Ráadásul 1971-73 között, amikor a Zodiákus nem jelentkezett, Myers a tengeren szolgált a hadsereggel.

Azonban a történetén, és a szokatlan egybeesésen kívül semmi sem igazolja, hogy valóban ő volt. Kézzel fogható bizonyíték a gyilkos személyét illetően egészen a mai napig nem került elő, és egyre nagyobb a valószínűsége, hogy már nem is fog...

YOG’TZE

Günther Stoll esete még az eddig felvázolt történeteknél is furcsább. Talán ez az az eset, ami a legtöbb kérdést hagyta maga után. Günther egy munkanélküli élelmiszer-ipari mérnök volt, aki halála előtt nem sokkal arról számolt be feleségének, hogy “követik”.

yogtze

Nem tudta kik, sem azt, hogy mi célból, de meg volt győződve róla, hogy megfigyelés alatt van.

Sokak szerint csak paranoid tévképzetei voltak, és volt, aki emiatt nem is vette komolyan a későbbi nyomozás során sem, azonban ami halálakor vele történt, aligha megmagyarázható.

A végzetes estén ugyanis egy váratlan pillanatban azt üvöltötte, hogy “Most már értem!”, és egy székre azt írta, hogy YOG’TZE,

majd ezek után beült autójába és elhajtott. Azt senki sem gondolta, hogy soha nem ért haza.

Hajnali három tájt találták meg egy Autobahn melletti árokban összetört autóját. Autóbalesetre is lehetett volna gondolni, de holtteste teljesen meztelen volt, és gázolás nyomai voltak láthatóak rajta.

yogtze-2

A sebeket a balesete előtt szerezte, így szinte biztossá vált, hogy idegenkezűség okozta a halálát, és csak ezután ültették be a kormány mögé, hogy balesetnek álcázzák.

Sohasem derült fény rá, hogy ki, és miért tette el láb alól, ahogyan az általa feljegyzett YOG’TZE szó jelentésére sem.

Hívás a túlvilágról

2008 szeptember 12-én a Metrolink elővárosi vonatjárata frontálisan ütközött a Union Pacific tehervonattal. 25 ember halt meg a szerencsétlenségben, és közel 135-en sérültek meg könnyebben és súlyosabban.

A nyomozás során kiderült, hogy a személyvonat irányítójának hibája okozta a szerencsétlenséget, mert az ütközés idején éppen sms üzenetet írt.

Az egyik elhunyt utast Charles Pecknek hívták, és 49 éves volt, mikor meghalt a vonaton. Esélye sem volt, mert közvetlenül a becsapódási pont közelében volt a széke.

vonatbaleset

Rejtélyes módon aznap éjjel, amikor a testét kihúzták a roncsokból - már ami megmaradt belőle - több hívás ment kifelé telefonjáról ismerősei, rokonai, barátai felé. Minden hívás csupán néhány másodperces volt, és aki felvette ezt a hívást, azt állította, nem hallott senkit beleszólnia  vonalba.

Sokan csak egy városi legendának tartották a történetet, azonban a családtagok megerősítették a  történteket.

Egyesek szering Peck szelleme szeretett volna még utoljára minden szerettétől elbúcsúzni telefonon, mielőtt távozna az árnyékvilágba. Egy biztos: soha nem találtak magyarázatot arra, hogy ezeket a hívásokat hogyan ejtették meg.


Megtekintések száma: 39072

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet