​5 óra alatt felépíthető az energiahatékony ház: lcsó megodlás lehet családoknak

2021. január 11., hétfő
Költséghatékony, gyorsan összeszerelhető készházat tervezett a spanyol Baragano Architects.

Az ihletet az asztúriai táj adta, míg az alapanyagok jó részét a természet, írta az octogon.hu. 

Madridban gyártották, de 970 kilométerrel odébb, Asztúria zord hegyei közt szerelték össze a Casa Montana nevű készházat. 

A madridi Baragano Architectset egy angol tájépítész kérte fel egy második otthon megtervezésére, mert beleszeretett a méregzöld hegyekből álló északnyugat-spanyolországi tájba. 

Az iroda mérnökei az indusztriális megközelítés mellett döntöttek, így született meg az előregyártott ház, amit az ügyfeléllel együttműködve fejlesztettek, mindössze 41 millió forintnak megfelelő euróért. 

A Madridban legyártott modulok megtervezése négy hónapig tartott, és egy 970 kilométeres út végén megérkeztek az angol tájépítész telkére.

A modulok horgonyzott acéllemezből készültek, vékony falécekkel burkolva, és helyben szerelték össze őket. 

A fekete palatetőt egy helyi mesterember tette a helyére.

Száz négyzetméterével, két szintjével a ház kiválóan illeszkedik a csendes vidéki környezetbe, ahol kényelmes otthonként funkcionál. Alul a konyha és a nappali foglalja el a teret, a tornácra jókora üvegajtó és ablakok néznek.

A fenti két hálószobát vékony polikarbonát fal választja el, amely átengedi a fényt, így világossá teszi a felső szintet. 

A házat fenntartható anyagokból készítették, energiahatékony, s ha a tulajdonosok elköltöznének, szétszerelhetik, és magukkal vihetik a kiválasztott új helyre.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 27636

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet