5 rejtélyes őskori lelet, ami időutazókról árulkodik

2017. március 7., kedd
Léteznek olyan korba, és helybe nem illő leletek a világban, melyre aligha van más magyarázat, minthogy időutazók tették oda.

Az időutazásra sohasem találtak jobb és nagyobb bizonyítékokat a világtörténelem során. De mi van akkor, ha ezek a bizonyítékok valójában ott hevernek a szemünk előtt, csak nem vagyunk képesek őket másképpen szemlélni, és elfogadni?

Léteznek az úgynevezett ooparts kategóriába tartozó leletek, ami annyit tesz: out of place vagy out of time. Azaz téren és időn kívüli leletek.

Azokra a leletekre szokták ezt a kifejezést használni, amik annyira zavarabejtőek, hogy nem lehet tudni, egyáltalán honnan származnak, és milyen időből.

Összegyűjtöttünk néhány ilyen ősi leletet, tárgyat, amik talán az időutazók létezésének bizonyítékai lehetnek.

Antiküthérai szerkezet

Az antiküthérai szerkezet legendája talán az egyik legismertebb, és nem csak azért, mert el is került a lelet, és ma már különféle rekonstrukciós modellek is léteznek belőle.

Ennek ellenére a mai napig nem teljesen tiszta a tudomány számára, hogy pontosan mire is használhatták ezt a szerkezetet.

Egyesek szerint csillagászati ismeretek bővítésére, tehát valamiféle csillagászati előre jósló szerkezet volt, más elképzelések szerint pedig valamiféle jövőbelátó eszköz.

Bármi is volt, jóval megelőzte a korát, ezért nagyon sokan vélik úgy, hogy valójában időutazók hozhatták magukkal, és hagyhatták ott az adott korban. A szerkezet ugyanis 17.000 éves.

Svájci kinézetű óra egy több ezer éves sírban

Amikor a régészek állítólag egy modern megjelenésű, sárral borított tárgyat fedeztek fel egy 400 éves lezárt sírban, alaposan ledöbbentek.

A lelet tényleg nagyon hasonlított egy mai modern svájci karórára. A legtöbben természetesen úgy gondolták, és úgy gondolják ma is, hogy ez az egyik legerősebb lelet az időutazás létére.

A furcsa fémtárgy elmondások szerint egy kis arany gyűrű volt, egy óra előlapjával az elején, ami mintegy 2 milliméter vastag. Az apró mutatók az órán a 10:06 időt mutatták. A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy a pöttöm óra hátulján a "Swiss", vagyis svájci volt ráírva angol nyelven

Középkori mormon CD-rom

Létezik egy festmény, melyet még az 1800-as években készítettek. A fetsmény még önmagában nem is lenen különös, azonban fellelhető rajta egy nagyon érdekes jelent, és egy titokzatos tárgy.

Emiatt a tárgy miatt gondolják sokan, hogy időutazókat ábrázol maga a festmény, és a készítője kapcsolatban állhatott tényleges időutazókkal.

Az urak, azaz mormonok körülállnak valamit. Első ránézésre egy üres ékszeres doboznak tűnik, azonban ha jobban megnézzük, előtűnnek a furcsaságok.

Egyesek szerint a kérdéses tárgy nagyon hasonlít egy mai modern CD-romra. Joseph Smithnek 1820-ban adták át ezt a szerkezetet, ennek ékes bizonyítéka lehet ez a festmény, mely aztán később fennmaradt. Mások úgy vélik, hogy nem is maga a doboz a furcsa, hanem amit benne tároltak.

Ez pedig olyan, mint egy cd lemez.

14. századból származó műfogsor

2016-ban rábukkantak egy olyan műfogsorra, ami a 14. századból származik. Ezzel ez a fogsor lelet lett a legidősebb, és legkorábban ismert ilyen lelet.

Azonban a vizsgálatok során észrevették, hogy ez a műfogsor nagyon nagy hasonlóságot mutat a mai modern műfogsorokkal. A hasonlóság tényleg igen nagy volt, és egyes pontjain még a technológiát figyelembe véve is egyezéseket lehetett kimutatni.

Sokan ebből egyből arra gondoltak, hogy a lelet talán nem is egy korabeli személyé volt, hanem egy időutazóé, aki valamilyen okból kifolyólag a múltban ragadt.

150.000 éves csövek Baigongban

Igen figyelemreméltó leletre bukkantak Baigongtól nem messze is sok évtizeddel ezelőtt, egy hegység lábánál, az egyik barlangban.

Már eleve az különös volt a kutatóknak, hogy a barlang sajátos, háromszög alakú bejárattal rendelkezett. Ez nem volt megszokott, és az egész világon csak nagyon kevés ilyen módon megmunkált barlang létezik.

Odabenn azonban olyan dolgokat találtak, ami alapjaiban változtatta meg az emberiség történelméhez való viszonyukat. Hatalmas vascsöveket találtak benn. Azonnal megvizsgálták őket, mert azt gondolták, valaki már járt is előttük.

Kiderült, hogy tényleg jártak már itt korábban: 150.000 évvel ezelőtt. A vascsövek ilyen korúak voltak, noha akkoriban még az emberiség sem volt sehol, nemhogy vasat tudott volna előállítani...

rejtély rejtélyek időutazás


Megtekintések száma: 96636

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet