5 tévhit a gyógyszeriparral kapcsolatban

2017. július 28., péntek




Ezek azok a dolgok, amiket nem mondanak a szemedbe, pedig valójában így van. A rút igazság a gyógyszerekről és az egészségügyről.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden igaz, ha azt egy orvos szájából halljuk, és hogy az egészségügy csak egy szent intézmény lehet, valamint a gyógyszerek mindig az emberiséget szolgálják.

Pedig ez nem minden esetben van így, és be is bizonyították már nekünk az elmúlt években.

A gyógyszerek minden bajra jók!

Hiszed vagy sem, de a gyógyszerek egyáltalán nem csodakapszula módjára működnek, amit ha beveszünk, minden bajunk megoldódik, és az összes fájdalmunk szertefoszlik.

Az igazság azonban az, hogy a gyógyszerek sokkal többet ártanak, mint használnak. Amerikában a gyógyszertúladagolásos esetekben több ezren vesztik életüket, de ha figyelembe vesszük, hogy mennyien halnak meg bizonyítottan a gyógyszerek okozta mellékhatásokban, ez a szám akár több millióig is felkúszhat.

A gyógyszerek tehát nem jók mindig és mindenre, sőt, kifejezetten veszélyesek lehetnek, ezért csínján bánj velük!

Az orvosnak mindig igaza van

Ha az orvos valamit mond, azt mindig úgy is van. Legalábbis így kellene lennie egy ideális világban, a valóság azonban sokkal csúfabb igazságot tartogat. Számtalan esetben az orvosok is tévednek. Sőt, bizonyos esetekben az orvosok nem is ismerik el a hibájukat.

Extrém esetekben pedig megpróbálnak eltüntetni minden nyomot – mondjuk egy orvosi műhiba per esetén – és feddhetetlennek beállítani magukat.

Mindezt úgy, hogy valójában szoros összefonódás van az orvosok és egyes gyógyszergyárak között, ami eleve beárnyékolja a pártatlanságukat.

A doktorúr a legjobbat akarja

A fentiekből kiindulva gyakran az is előfordul, hogy nem a legjobbak akarja a betegeknek. A legjobbat akarja, de magának. Irreleváns gyógyszereket ír fel olyan betegségekre, amikre az nem való, vagy épp ködösít a kórképpel kapcsolatban.

Ezek mind tipikus jelei annak, amikor a doki ránk akar sózni egy drágább – és haszontalanabb – medicinát.

Egyes orvosoknak a gyógyszeripari ügynökök ugyanis kiemelkedő juttatásokat, álomnyaralásokat ígérnek csak azért, hogy a doktor úr részre hajlóan az adott gyógyszert erőltesse rá minél több betegére, függetlenül a kórképektől…

Nincs még meg a rák ellenszere

Közel 60 év elteltével még mindig nincs előrelépés a rák gyógyításának ügyében, ami a legtöbbek szerint hihetetlen. Tévhit, hogy nincs ellenszer. Van ellenszer, már több évtizede egyre több alternatív kezelés bizonyította hatását, melyeket mind eltaposott a gyógyszeripar.

Az ok egyszerű: a profit. A gyógyszergyárak ugyanis hihetetlen mértékű profittól estek volna el, ha természetes alapanyagokból, összetevőkből álló medicinák törnek be az egészségügybe.

Ezt az onkológia ipar nem hagyhatta, hiszen ma már sugarazó gépek, kemoterápiás koktélok egész piaca épül a rák behazudott gyógyíthatatlanságára.

A vakcinák biztonságosak

Tévhit, hogy a vakcinák mindig és minden esetben biztonságosak. Nagyon sok esetben tudományosan és statisztikák útján bizonyítható volt, hogy egyes oltások kifejezetten sok gyermekbénulást, autizmust, és egyéb idegrendszeri degenerációt okoztak.

A kanyaró járvány idejében például a vakcina bevezetése nem vezetett számottevő eredményre, ellenben sok betegség függ össze vele, melyet a modern érában megfejtettek Természetesen az oltóanyag gyárak ezt soha nem fogják elismerni, hiszen abba belebuknának, de egyre több az oltásellenesek tábora, nem véletlenül.

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró egészségügy gyógyszeripar gyógyszermaffia botrány tévhitek


Megtekintések száma: 133617





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet