6 dolog, ami csak emlékeidben fog élni, a globális felmelegedésnek köszönhetően

2019. július 17., szerda




Óriási havazások, fehér karácsony? Önfeledt napozás nyáron? Városnézés New Yorkban? Ezek mind csak letűnt emlékek lehetnek, ha a globális felmelegedést nem sikerül megállítani az emberiségnek.

A globális felmelegedés már napjaink fenyegető veszélye. Nem generációk múlva fog kiütközni a kár, hanem már a mi életünkben is. Leginkább azonban gyerekeink, vagy a most felnövő nagyon fiatal generáció fogja meginni az emberi mértéktelen pusztítás levét.

Óriási gondokkal fognak küzdeni a jövőben az emberek néhány évtizeden belül. Alig lesz iható víz a bolygón, és az élelemért is keményen meg kell majd küzdeni. Az éghajlat ugyanis mindent átalakít, és ha a globális felmelegedést nem sikerül megállítanunk, akkor ez a 6 dolog csak múlt idő lesz az ő és a mi életünkbe is!

Fehér karácsony

Ezt valószínűleg már ti is észrevettétek. Hazánkban egyre ritkábbak a havazások, és a fehér karácsonyról már évek óta csak álmodozunk. Pedig gyerekként még szinte minden szenteste látképe olyan volt, mintha az egész utcát porcukorba mártották volna.

Igazi kemény, hideg telek voltak, rengeteg téli csapadékkal. A hó olykor hónapokon át megmaradt, és a mínusz 20 fokok sem voltak ritkák.

Az éghajlat azonban olyan mértékben melegedik, hogy ma már az is ritka, ha a leeső hó egy hétnél tovább megmarad. A fehér karácsonyok képe pedig valószínűleg megkopott emlékké fog silányulni, és a gyerekeink talán már sosem fogják átélni azt, amit mi.

Szabad vízhasználat

Nem túl távoli rémkép, hogy a vízhasználatot korlátozzák majd minden háztartásban, egy adott napi kvóta szerint. Az emberiség által felhasználható édesvíz készlet egyre fogyóban van. Egyrészt a szennyeződés üteme is egyre magasabb, másrészt egyre több emberre kell kiosztani egyre kevesebb vizet.

Így elképzelhető, hogy a jövőben a korlátlan vízhasználat már csak múlt idő lesz. Lesz egy napi limit, amit nem léphetünk túl, és még így is nagyon szerencsések leszünk, mert lesznek helyek, ahol a vízhez hozzá sem lehet majd férni.

Hol lesznek már akkor azok az idők, amikor medencéket töltöttünk tele a nyári melegben egy kis hűsítő fürdőzés céljából?

Szabadban kirándulás

A napozás sem lesz már olyan, mint azelőtt. Nagyon valószínű, hogy olyan erős lesz már a nap UV sugárzása, hogy a legerősebb napvédő krémekkel is csak perceket tölthetünk a szabadban. Így lőttek az olyan jellegű kirándulásoknak, amikor hosszú órákon át a szabadban töltjük az időt.

A bőrrák előfordulása lassan megháromszorozódik világszerte, ennek fő okát a napsugárzásnak, és az UV sugárzásnak tudják be. Eljöhet a világ, amikor csak otthon ülve, az árnyékos szobában érezhetjük majd biztonságba magunkat, a szabadnak fürdőzés gondolata pedig öngyilkos ötlet lesz.

Városnézés New Yorkban

Ha meg szeretnéd látogatni New Yorkot, Velencét, vagy más part menti várost, akkor azt javasoljuk, még ebben az évtizedben tedd meg, mert 2020 után ezek a városok el fognak törlődni a Föld színéről. A globális felmelegedés ugyanis annyira megemeli a vízszintet, hogy ezeknek a városoknak az utcáit elönti majd a tengervíz.

Így ezeket a településeket evakuálni kell majd, és üres romvárossá fognak válni, ahol már csak a természet lesz az úr.

Jólét az asztalon

A globális felmelegedés súlyos hatással van a mezőgazdaságra is. Egyre több aggasztó adat érkezik a világ minden tájáról, mely egyre csökkenő terméshozamot mutat. Vagyis a jövőben az éghajlat annyira megváltozhat, hogy nem fognak megteremni a jelenleg termelt növényeink.

Hosszú távon ez globális élelmiszerválsághoz vezethet, és a mezőgazdaság leállásához, ami világszerte éhínséget fog előidézni. Becsült meg, hogy minden nap tele van az asztal finom ételekkel, mert ez 30-40 év múlva nem lesz így, ha ez a felmelegedés folytatódik!

Tiszta levegő

A tiszta és friss levegő ma még evidens, de 40-50 év múlva már a legtöbb nagyvárosban hétköznapi jelenség lesz heti néhány szmog riadó. A városok utcáin gomolygó nagyon erős és fullasztó levegő rengeteg ember életét fogja követelni. 

Állandósult oxigén hiányban fogunk szenvedni, és palackozott levegőt fognak árusítani a gyógyszertárakban, boltokban.

Az, amit ma teljesen ingyen beszívsz, később olyan értékes és ritka lesz, hogy kénytelen leszel megfizetni az árát, hogy élhess. Csak a Föld magasabb pontjain lesz tiszta még a levegő, ott azonban ritkább is. Borsos áron, exkluzív túrákkal lehet majd oda eljutni, és inkább lesz a gazdagok kiváltsága, mintsem az átlagemberé.

OSZD MEG másokkal is!

globális felmelegedés az emberiség jövője környzeetvédelem karasztrófa


Megtekintések száma: 117132





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet