6 hét alatt elérhető a Mars nukleáris meghajtással?

2016. március 18., péntek




Oroszország egy olyan főleg nukleáris energián alapuló meghajtáson dolgozik, mely lehetővé tenné, hogy 6 hét alatt elérjük a Marsot.

Minden próbálkozásunk, és technológiai újításunk ellenére még ma sem vagyunk képesek elérni a Marsot, csak több hónapos utazással. Pedig ha le lehetne csökkenteni ezeket az utazásokat, akkor az óriási lendületet adhatna a további űrprogramoknak, emberes űrutazásoknak.

Nem utolsó sorban a kozmosz mélységeit is könnyebben és gyorsabban lenne lehetőségünk szondákkal felderíteni.

csillagkozi-utazas

Ha egy ilyen meghajtású szondát építenének az Oroszok, akkor fellövése után alig pár évvel képes lenne kijutni a naprendszerből, majd meg is előzni a jelenleg legmesszebb jutott ember alkotta eszközt, a Voyager-1-et.

A NASA és az Oroszok is kacsintgatnak már a hosszabb, mélyűri utazások irányába. Ha embert juttatnánk az űr sötétjébe, akkor még pontosabb információkat lennénk képesek nyerni a naprendszeren kívüli világokról.

nuklearis-meghajtas

Néhány év alatt annyi új adathoz és információhoz jutnánk a világegyetemmel kapcsolatban, mint az elmúlt 15 évben.

Az Oroszok most egy főleg nukleráis meghajtású hajtóművön dolgoznak, mellyel állításuk szerint 6 hét alatt el lehet majd jutni a Marsra.

A jelenlegi technológia csak arra ad lehetőséget, hogy egy év, vagy legjobb esetben fél év alatt elérjük a vörös planétát, ráadásul nincs visszatérési lehetőség.

tudomány mars marskutatás


Megtekintések száma: 6286





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet