6 ijesztő dolog a világűrben, amier alig van logikus magyarázat

2021. július 13., kedd




Azt hitted, hogy csak idegen piramisok, és repülő korongok tudnak megrémíteni, elgondolkodtatni? Ezek a képek még később is eszedbe fognak jutni.

Az űr mindig is egy titokzatos, ismeretlen hely volt az ember számára. Az ismeretlentől pedig valamilyen szinten mindannyian félünk.

Összeszedtünk néhány igen látványos képek, melyek egyben sugároznak valami hátborzongatót is. Valami olyat, ami még később is eszedbe fogja ezeket a felvételeket juttatni.

Isten keze

A Chandra röntgen-obszervatórium - melyet 1999-ben küldött fel a NASA az űrbe - egy különleges, szellemszerű alakzatot vett észre a kozmosz legmélyén. A fotón jól látható, amint egy hatalmas, kékes, áttetsző kéz jelenik meg egy hatalmas, jól kivehető hüvelykujjal.

Isten kezének nevezték el, és körülbelül 17.000 fényévnyi távolságra van.

Szellemalakok

Csillagközi por és gázfelhőkből kialakuló, emberi alakokra emlékeztető formációk láthatóak az SH2-136-os csillagködben. A sötét nebula szerű képződmény 1200 fényév távolságra van tőlük.

Koponya az űrben

Ez az ijesztő, koponyaszerű alak az űrben nem más, mint egy aszteroidáról készült NASA felvétel. Méghozzá egész pontosan egy radaros felvétel, ezért ennyire rossz a minősége.

Az aszteroidát 2014 TB145-ként tartják számon, és 2015. Október 30-án fedezték fel Puerto Ricoban. Stílusosban pont 2015 Halloween estéjén haladt el a Földünk mellett.

Isten szeme

A Hubble űrtávcső fotózta le még 2003-ban ezt a titokzatos, leginkább egy hatalmas szemre emlékeztető alakzatot. Azonnal elnevezték Isten szemének, a kísérteties hasonlóság miatt. Valójában egy 3000 évente kialakuló Hélix ködről van szó, 700 fényév távolságra

Szauron szeme

Akik látták már a Gyűrűk ura című filmeket, azoknak biztos azonnal beugrott a főgonosz, Szauron rémisztő szemgolyója, mely a torony felett lebegett. Az alábbi anomália is erre a szemre hasonlít leginkább, ezért is nevezték el így.

Eza valóban szem alakú formáció nem más, mint egy hatalmas nebula, mely éppen olyan alakzatba rendeződött, hogy kiadja Szauron szemét.

Zombi csillag

Ez az anomália pont úgy néz ki, mintha valami felrobbant volna egy hatalmas üveggömbben, és az ott keveredő por nem tudna kijutni az üveg falán kívülre.

Valójában egy fehér törpéről van szó, mely egykoron felrobbant, majd ahogy maga köré gyűjtötte egy másik csillag anyagát, újra felrobbant, mi pedig megörökíthettük, ahogy az a rengeteg csillagpor, és egyéb poranyag kavarog az egykori csillag helyén.

tudomány rejtély rejtélyek űrkutatás csilalgászat


Megtekintések száma: 85295





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet