6 millió éves evolúció egyetlen percben?

2017. május 17., szerda
Nézd végig a videót: alaposan le fogsz döbbenni, hogyan alakult át az ember arca a majomból..

Az emberi arc csak az elmúlt 6 millió év alatt rengeteget változott. Kezdetben inkább komor, majomszerű külsőnk fokozatosan alakult át azzá, amilyennek ma ismerjük az emberi arcot. Egy bámulatos videó alig egy percbe sűríti több millió év evolúcióját.

Az ember, míg idáig eljutott, hogy napjainkban képes genetikailag módosítani más élőlényeket, és a semmiből előállítani vizet, nagyon hosszú és rögös utat járt be.

Világunk, és az emberi társadalmunk több millió év fejlődése során jött létre, egyetlen közös ősből, mely minden élőlények az anyja volt.

A legfrissebb kutatások szerint az emberiség bölcsője Kelet-Afrika volt, melyet akkoriban trópusi erdők borítottak. Később azonban a fák elkezdtek ritkulni, az éghajlat szárazabbá vált, így a gorillák és a korai emberelődök kénytelenek voltak két lábra állva alkalmazkodni a megváltozott környezethez.

Őseink elkezdtek különféle eszközöket használni a vadászathoz, majd a gyűjtögető vadászó életmódot lassan felváltotta a tervezett földművelés, és az éghajlatok alapján való élelem elraktározás stratégiája.

Egyre okosabbak lettünk, és egyre precízebbek. Egyre modernebb társadalomba kezdtek rendeződni, különféle népcsoportokat kialakítva.

Az utóbbi 6 millió év emberi egyedfejlődése azonban nem csak a kognitív képességeinkre volt jelentős hatással, hanem a kinézetünkre, főleg arcvonásainkra.

A videón jól látható, ahogy a durva, szögletes és rideg arcvonásokat az emberi evolúció előrehaladtával felváltják a sokkal kerekebb formák, míg végül kialakult a ma is élő homo sapiens sapiens, azaz a modern ember.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség történelem emberiség


Megtekintések száma: 81442

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet