6 újabb koronavírusos beteget találtak Magyarországon

2020. március 14., szombat
Magyarországon újabb 6 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - olvasható a koronavírus.gov.hu oldalon.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez. Hazánkban eddig 25 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 15 magyar állampolgár.

Pár napja a Facebookon tette közzé a MikroMikoMed laboratórium, hogy elsőként a hazai piacon országszerte három helyszínen tudják fogadni koronavírus tesztelésre az érdeklődőket. 

A labor vezetője, Széll András a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy akkora tömeg kereste őket telefonon pénteken, hogy képtelenek voltak minden hívást fogadni. 

Széll felhívta a figyelmet arra, hogy szerződött partnereik egy budapesti és két vidéki helyszínen (Martonvásáron és Balatonfüreden) veszik le a mintákat,

-írja az Index.

DE A LABORATÓRIUM NAPONTA 40-50 KORONAVÍRUS TESZTET TUD CSAK ELVÉGEZNI.

Mint megírtuk, a tesztelés nem olcsó: 25 ezer forint, és van külső helyszínre kért mintavételezés, ami feláras: a mintavétel háromezer, a kiszállás 15 ezer forintba kerül.

Ennek kétszeresét kell megfizetni ahhoz, ha biztosan meg akarunk győződni arról, hogy nem vagyunk fertőzöttek, mert az Egészségügyi Világszervezet ajánlásának megfelelően három-négy nap után meg kell ismételni a tesztet.

Alaposan fel is kell készülni a tesztre, előtte 8-12 órával szigorúan tilos enni, inni és fogat mosni, nehogy felhíguljon a kórokozó. 

Két steril pálcával vesznek mintát az orrból és a garatból, ezután a pálcák transzport folyadékba kerülnek, és lezárás után szobahőmérsékleten tárolva a laboratóriumba viszik azokat.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 3771

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet