60 ezer éves rejtélyes törzs tartja lázban a világot: senkivel sem akarnak barátkozni! - VIDEÓ

2018. május 14., hétfő
Akad még néhány olyan népcsoport a Földön, ami teljes izolációban éli mindennapjait...

Még mind a mai napig léteznek olyan elveszett kultúráka Földön, melyek bizonyítják: vannak teljes elszigeteltségben élő emberi közösségek.

Ezen emberi községek főleg olyan ősi törzsek, akik talán még soha nem léptek kapcsolatba semmilyen más népcsoporttal, beleérve más törzseket, vagy magát a modern embert.

Egy teljesne letűnt, misztikus világ képviselői ők.

Egy olyan kultúráé, mely mára kihalt, és csak nyomai találhatók meg a Földön...

Néhány éve a brazil őserdőből került elő egy olyan bennszülöttekből álló csoport, aminek a híre az egész világot bejárta, és a CNN-től kezdve a BBC-n át a sajtó teljes szélessége foglalkozott velük.

Ők ugyanis soha nem érintkeztek még a külvilággal.

Először történt meg, hogy mégis ők bújtak elő kapcsolatfelvételi céllal...Létezik egy másik elszigetelt törzs is, az Észak-Szentinel-szigeten élő szentinelézek. A kutatók szerint 60 ezer éve élhetnek emberek a szigeten.

Ők azonban nem barátkoznak senkivel, és minenkit fegyverekkel kergetnek el, mert betolakodóanak vélnek bárkit, aki a szigetre merészkedik.

Sokszor próbált már India kormánya kapcsolatba lépni velük, de mindig agresszív fegvyeres üldözés volt a válasz, így évtizedeken át nem is zargatták őket.

2006-ban két illegálisan halászó férfi csónakja sodródott túl közel a parthoz, mindkettőjüket lenyilazták. Később az áldozatok testéért egy helikoptert küldtek a helyszínre, ezt is nyílzáporral fogadták a helyiek. 

De legalább megdőlt egy korábbi elmélet a csoporttal kapcsolatban: kiderült, hogy nem kannibálok, ugyanis a helikopter rotorja annyira felverte a homokot a tengerparton, hogy látni lehetett: a két halászt eltemették.

2004-ben a nagy cunam,it is túlélte ez az elveszett ősi kultúra.

Felvételek is készültek már a szentinelézekről, ezen a hetvenes évekbeli videón például látszik, hogy a szigetük közelében kíváncsiskodó kutatók felé nyilaznak, aztán vad seggrázásba kezdenek. A National Geographic stábjának egyik tagját el is találták ekkor, a férfi a combján sebesült meg.

Ezt lentebb tekintheted meg egy videón. Ők azok, akik egy letűnt, egykor gazdag kultúra utolsó képviselői.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség elveszett civilizációk törzsek


Megtekintések száma: 27270

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet