67P/Csurjumov - Idegenek által készített üstökös

2021. február 13., szombat




A Rosetta űrszonda által vizsgált üstökös felszínén különös dolgokra bukkantak. Lehetséges, hogy mesterséges objektumról van szó? Mi a helyzet az egyiptomi szarkofággal, amit ott találtak?

Az üstököst Klim Ivanovics Csurjumov fedezte fel a 32P/Comas Solá üstökösről készült felvételen. A felvételt Szvetlana Ivanovna Geraszimenko készítette 1969. szeptember 11-én az Alma-atai Csillagvizsgálóban.

Csurjumov egy üstökösszerű objektumot vett észre a kép szélén, amelyről úgy gondolta, hogy a Comas Solá. Miután visszatért saját intézetébe, Kijevbe, az összes felvételt részletesebben megvizsgálták.Október 22-én felfedezték, hogy nem a Comas Soláról van szó, mert a várt helyétől 1,8° távolságra volt. További alapos vizsgálat során megtalálták a Comas Solát, a másik objektum pedig az új, vitatott üstökös volt.

Csak később, a kétezres évek elején született meg a tényleges terv és ötlet arra vonatkozóan, hogy űrszondát küldjenek az üstökös felszínére, vizsgálatok céljából. Ezt nevezték el később Rosetta küldetésnek

rosetta-ustokos-oxigen

A Rosetta küldetés előkészítéséhez, 2003. március 12-én a Hubble űrtávcső (HST) lefényképezte a Csurjumov-Geraszimenko üstököst. Egy 3D-s modellt alkottak meg, ami különböző látószögekből számítógép alkotta képekből áll.

Az üstökös

Az üstökösről azóta rengeteg tényszerű adat derült ki. Keringési ideje 6,5 év, központi magjának átmérője nagyjából 4 km. 1840 előtt teljesen megfigyelhetetlen volt.

Felszíne ultraviola fényben a szénpornál is feketébb. A vártnál kevesebb vízjég látható a felszínén. A Rosetta űrszonda későbbi Spectrometer for Ion and Neutral Analysis (ROSINA) műszerének mérései alapján az üstökös kómájában az alábbi molekulákat mutatták ki: víz, szén-dioxid, metán, nyomokban nitrogén és kén.

Titkos küldetés, titkos céllal

A közvélemény számára tálalt hivatalos okok és érvek nem meggyőzőek, így sokan úgy vélik, hogy a Rosetta egy titkos, a publikum által nem ismert céllal vizsgálta meg a 67/P üstököst. Állítólag tényleges kapcsolatfelvétel történt az üstökös felszínén, és az Európai Űrügynökség (ESA) erről már a leszállás előtt tudott.

Egy bennfentes informátor - akitől a fenti információk is származnak - annak idején megkeresett több sajtó munkatársat, hogy beszámoljon az el nem mondott részletekről.

Az nem titok, hogy rádió hullámoklat fogtak az üstökös felől, mely mint később kiderült, az üstökös belsejéből érkezett. Erről már részletesebben írtunk egy korábbi cikkünkben. A lényeg azonban összefoglalva:

Az üstökös környezetének valamilyen kölcsönhatása révén a 67P gyenge mágneses mezője úgy tűnik, hogy alacsony frekvenciákon oszcillál. Annak érdekében, hogy jobban megértsük ezt az egyedülálló “dalt”, a küldetés tudósai 10 ezerszeresére növelték a frekvenciát, hogy az hallható legyen az emberi fül számára is.

comet67p

Először augusztusban észlelték, amikor a Rosetta 100 kilométerre megközelítette az üstököst, majd ez az oszcilláció folytatódott. A jelenséget teljes hitelt érdemlően azóta sem fejtették meg a kutatók. Szárnyra kaptak olyan feltételezések is, miszerint élő organizmusok adták ki a titokzatos rádiójeleket, de az sem kizárt, hogy a 67P valójában egymesterséges szerkezet.

Mesterséges szerkezet

Ha valóban mesterséges szerkezetről beszélünk, akkor ki, vagy mi készítette? Minden bizonnyal fejlett technológia. Ha létezik valahol az univerzumban fejlett civilizáció, akkor valószínűleg megpróbálkozna azzal, hogy olyan felfedező szondákat hoz létre, mely megfelelő álcával bír ahhoz, hogy észrevétlen maradjon a primitívebb technológiák számára.

A 67/p egy ilyen idegenek által épített űrszonda, melyet üstökösnek álcáztak.

A belőle sugárzó rádiójelek azonban még így is foghatóak, így fogta a Rosetta űrszonda is a megfelelő jeleket. Az összeesküvésekben hívők szerint az egész Rosetta misszió nem szólt másról, mint egy kapcsolatfelvételről. Az idegen űrszonda jeleit ugyanis titokban már sokkal korábban érzékelték, és meg is fejtették a szakemberek.

vilagegyetem A kozmosz mélye üzenni akaró idegen civilizációt rejteget?

A megfejtett üzenetben egy űrbéli találkozót szerettek volna összehozni az idegenek, a szondán keresztül. Ezért repült oda a Rosetta 2014-ben. A sikeres kapcsolatfelvétel végeredményéről azonban semmilyen információ nem szivárgott ki.

Árulkodó képek

Több az üstökös felszínéről készített képen fel lehet fedezni érdekességeket, amiket aligha lehet félremagyarázni. Az alábbi képen mindjárt egy szabályos struktúra látható. Ezt már a  Philae (régebbi nevén RoLand) - az Európai Űrügynökség Rosetta űrszondájának leszállóegysége - készítette.

strukturak-a-67p-felszinen

Mi lehet ez a különös, láthatóan szabályos vonalakkal operáló dolog? Geológiai képződmény? Aligha. Túl szabályos, és túl simák a falfelületei.

Itt egy másik, még bizarrabb kép, ezt szintén a leszállóegység készítette. Igen, a szemünk nem csal. Az ott valóban az aminek látszik. Egy szarkofág, ami leginkább a Földön is megtalálható egyiptomi szarkofágokra hasonlít legjobban.

egyiptomi-szarkofag-az-ustokoson

Ez a szarkofág azonban gigantikus méretű, sokkal nagyobb valaminek a koporsója, mint az emberi faj. Talán az ókori Egyiptom sorsát is ezek a lények alakították? Talán van kapcsolat az ott található szarkofágok, és eközött... De persze lehet optikai csalódás is, a fény-árnyék egyfajta játéka, ahogyan oly gyakran szeret rá hivatkozni a NASA vagy a hivatalos szervek

ufo-az-ustokos-felszinen

Vajon ezen a  fenti képen mit sikerült lencsevégre kapnia a Rosetta-küldetésnek? Látszik, hogy bármi is legyen az,  árnyékot vet a felszínre, tehát a levegőben van. Mindemellett korong alakú, már amennyire ezt ki lehet venni a felvételből.

idegen-torony-a-felszinen

A hasonló jellegű képeket napestig lehetne sorolni az üstökössel kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy nem csak a Marson lehet találni mesterséges építményeket. Talán az univerzumban sokkal gyakoribb volt az élet, mint hittük?

Egy biztos. akárhogy szeretnék a világ hatalmai, hogy ezek az információk ne kerüljenek felszínre, egyre jobban kitudódnak a titkok. Egyre több ember ébred fel, és egyre több jel utal arra, hogy nem mi vagyunk az egyetlen értelmes civilizáció az univerzumban.

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 38719





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet