7 bizarr ital, melyektől lehet, hogy kifordul a gyomrod!

2016. augusztus 15., hétfő




Perui békadzsúsz, vagy panda ürülékből készített luxustea? Emberi cseppfolyósított méhlepény húzóra? Mi a helyzet a kobra epéjéből készített különleges itallal? Vagy  azzal a kukorica alapú itallal, melyhez emberi nyálat használnak fel? Bevállalnád? 7 bizarr ital, melyektől lehet, hogy kifordul a gyomrod. Ha nem vagy eléggé felkészülve, ne olvasd el!

Perui békadzsúsz

A Peruban található Titicaca tó az egyik legnagyobb tó a világon, és egyben az otthona a perui békadzsúsz egyik legfontosabb alapanyagának, a Telmatobius coleusnak. Ez egy ott honos békafaj, és akármennyire gusztustalan és hihetetlen, de a perui békadzsúsz ezekből a békákból készül.

A Telmatobius coleusokat először agyonütik, és mikor elvesztik az eszméletüket, vagy ki is múlnak - minden forrás máshogy említi - eltávolítják belsőségeiket, majd egy turmixgépbe teszik, összeturmixolják őket.

perui-bekadzsusz

Általában húsleves, vagy húsos bableves alaplevet öntenek hozzá egy kis mézzel, aloeverával és maca gyökérrel.

Ez utóbbi gyökérről azt tartják, hogy fokozza a szexuális teljesítőképességet. Éppen emiatt sokan a perui viagraként is emlegetik az italt.

Tea Panda ürülékből

Manapság a világ egyik legdrágább teájaként emlegetik a panda ürülékéből készülő nagyon ritka és ínyenc teát. Mi mindenesetre különleges ínyencsége ellenére sem kóstolnánk meg.

A pandamedvék közismerten rossz hatékonysággal emésztik meg táplálékukat, pusztán 30 százaléknyit hasznosítanak belőle, a többi megy - belőlük - a "szemétbe". Ennek révén emésztési végtermékük gazdag rostokban és tápanyagokban.

panda-urulek-tea

Ebből a végtermékből - ürülékből - nyerik ki a világ egyik legdrágább teáját. A tea egészségügyi hatását tovább növeli, hogy a pandák által fogyasztott bambuszban is megtalálható az a nyomelem, ami a zöld teákban is fellelhető és a rákos megbetegedések megelőzésére alkalmas. Így ez a két elem összeadódik ebben a különleges, ám igen drága főzetben.

Placenta 10000, avagy méhlepény cseppfolyósítva

Hihetetlen, de léteznek olyan italok is, melyeknek a puszta létezésük gondolatától okádni tudna az ember. Ittál már méhlepényt húzóra? Ha normális vagy, valószínűleg nem, és nem is fog ez eszedbe jutni.

placenta-ital

Elsőre azt gondolnánk, hogy a placenta italt senki nem fogyasztja. Azonban a helyzet az, hogy a termék fogy. A japán Placenta termékcsaládnak több változata is van, attól függően, hogy melyikbe hány milligramm méhlepény kerül.

Nem csak iható, hanem kenőcsként is lehet használni, ugyanis az arcra kenve – állítólag – fiatalítja az arcbőrt. A menthetetlen koncepción az sem segít, hogy barackos ízben gyártják – köszönjük szépen, de mi nem akarunk méhlepényt inni.

Cápa snapsz

Az egyik leggusztustalanabb, tengeri eredetű étel a köznyelvben csak cápa snapszként emlegetett étel, melyet gyakran egy különleges itallal fogyasztanak , melyre egyébként brennivín néven hivatkoznak. Itt nem feltétlen és kifejezetten az ital maga ami borzasztó, de mivel ezt a kettőt hagyományosan sokszor együtt fogyasztják, így párban említendők.

Az alapanyagot a grönlandi cápa szolgáltatja. Ez az állat az észak-atlanti vizekben él, s emberemlékezet óta vadásznak rá, annak ellenére, hogy húsa - nyersen - erősen mérgező a benne magas koncentrációban jelen lévő ammónia származékok miatt.

A cápát felszeletelik, a húst hagyományosan elássák (mostanában már komposztládákhoz hasonló tárolóedényekben, földdel és homokkal beborítva), s hagyják pihenni, gyakran hónapokig. Miután a méreganyag távozott, előszedik, letisztogatják, majd a csendesen bomló, továbbra is orrfacsaró szagú darabokat felakasztják száradni, további hetekre.

capa-snapsz

Miután a szakértők rendszeresen megszaglásszák, megtapogatják, sőt megízlelik(!) úgy döntenek, hogy a folyamat bevégeztetett, a porhanyós, nagyjából szalonnaállagúvá vált húst apró darabokra vágják, s az ily módon készen áll a fogyasztásra.

És ez még nem a legundorítóbb rész. Egyes helyeken azt beszélik, hogy korábban - reméljük ma már nem - az erjedési szakaszt úgy gyorsították, hogy gyakran rávizeltek a rothadó húsdarabokra.

Ezután ezeket a húsdarabokat már fogyasztani is lehet, már ha van hozzájuk gusztusunk. Italként is felszolgálják, ilyenkor néhány orrfacsaró szagú és állagú bomló cápahús darabot tesznek egy alkohollal teli üvegbe, majd hagyják még egy kicsit "érni", hogy igazán zamatos legyen. Ez persze nem egyenlő az eredeti és hivatalos brennivín recepttel, de bizonyos körökben gyakran ízesítik így, mert a brennivínt gyakran fogyasztják ezekkel a rothadó cápahús falatkákkal.

Maga a brennivín az izlandiak pálinkája. Szintén csak erős gyomrúaknak ajánlott: erjesztett burgonya és köménymag felhasználásával készül...

Chica, avagy ital nyálból

Ez az ital tulajdonképpen egy latin-amerikai kukorica alapú sörként indult, azonban nem szokványos módon készítik el a műremeket.

A kukoricában lévő keményítőt ugyanis emberi nyállal bontják le cukrokká, vagyis tetemes mennyiségű emberi nyál felhasználásával készül az ital.

chica

Felhasználás, fogyasztás előtt az italt ugyan felforralják, és ezzel technikailag sterillé válik, mégis egyenesen émelyegtető a gondolat, hogy ezt valaki képes elfogyasztani.

Bor, kobra epéből

Ha valamit tudni lehet az epéről az az, hogy nagyon keserű, mondhatni bárkire képes ráhozni a hányingert, ha megkóstolja. Nos, egyes vidékeken ezt nem így gondolják.

Az italt egy kobra epéjének és egy rizsbornak a keverékéből készítik el. Mikor az elegy kellően elkeveredett, feles pohárba töltik, majd gyorsan lehúzzák, mint idehaza egy feles pálinkát.

kobra-epe-bor

Állítólag nagy gyógyító erővel bír, sokan legendás erőt tulajdonítanak neki. Aki már ivott ilyet, azt mondta, az íze pocsék, és gyomorforgató, de nagyon egészséges.

Tehénhúgy, még napfelkelte előtt

Az indiaiak mindig is furcsák voltak. Náluk talán már csak a kínaiak és a japánok furcsábbak. Úgy hiszik, hogy egy napfelkelte előtt bevágott nagy pohár friss tehénhúgy teszi csodássá a napot, még azelőtt, hogy az elkezdődne.

tehen-vizelet-ital

Nem vicc, India egyes helyein, tájain előszeretettel fogyasztják a tehenek vizeletét afféle könnyű italként. Sőt, ez olyan méreteket öltő fanatizmusba csapott át, hogy a tömeggyártásban, a boltok polcain is előfordul, mint termék.

Bele sem merünk gondolni, milyen íze lehet hajnalban legurítani ebből egy nagy pohárral...

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr gyomorforgató


Megtekintések száma: 32213





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet