7 érdekes optikai csalódás a világból

2017. február 14., kedd
Könnyen megtévesztik a szemet, és van bennük valami bizarr illúzió. Íme, a 7 legérdekesebb optikai csalódás a világból!

Az ott egy fa? Igen! Várj... mégsem... az csak egy délibáb... vagy talán tükörkép?

Te is jártál már úgy, hogy gyönyörű optikai csalódásnak voltál tanúja? Van, hogy ezeket egy délibáb okozza, vagy a szokatlan fények, esetleg a vízfelület, vagy egyéb tükröződések.

Ezek az illúziók néha nagyon meg tudják kavarni az embert. Rendkívül érdekesek, főleg azért, mert a természet művei, és sokat elárulnak abból, hogy világunk mennyire játékos is tud lenni.

Gyönyörű fát láthatunk és ragyogó csillagokat. Vagy mégsem? Az egész valamiért olyan fura. A fa levelei is csillognak, miért lehet ez?

Ha jobban megnézzük, és letekerünk a kép aljára, hamar rájövünk, hogy csak egy tükörkép tárult elénk egy tó tükörsima felszínén.Ha az ember arcokat lát a tűzhelyen, minimum az az első gyanúnk, hogy megbolondult, és sürgősen pszichológiai kezelésre szorul.

Más a helyzet akkor, ha ezek az arcok tényleg ott vannak, mint egy megkapó, vidám illúzió.

Ez az épület előtt álló fa kopasz ugyan, de a tükörképe már a nyarat vetíti előre, amikor majd az egész lombkoronája zöldbe borul.

Erre mondják azt, hogy jókor volt ott, jó helyen, már ami a fotó készítőjét illeti.

Borzasztó kép elevenedik meg a szemünk előtt. Olyan ez a hatalmas, több emeletes épület, mintha a lángok martalékává válna.

A valóság azonban teljesen más. A megcsillanó, lemenő nap sugarai festették ilyen színűre az ablakokat, és emiatt tűnik úgy, mintha az épület lángokban állna.

Olyan, mintha valamiféle térkapu nyílt volna a kávéban. Talán túl sokat ittunk belőle? Vagy volt valami abban a kávéban?

Nem, nem nyílt semmiféle kapu. A jelenség ismét a tükröződés jelensége. Az ágy fölé helyezett gobelin minta tükröződik vissza a kávé felületén.

Mielőtt azt hinnénk, hogy támadnak az idegenek, és az ott valóban egy hatalmas anyahajó, gondoljuk végig még egyszer.

Valójában ugyanis egészen másról van szó. Odakinn vihar kezdődik, és elsötétült az ég. Bent pedig ég a lámba, és ennek a mennyezeti lámpának tükröződik a fénye az ablakon.

A kifli alakú Hold tükörkép alkotta illúziója az egyik legszebb kép, amit mutogatni szoktak illúziók terén minden oldalon.

Nem véletlen. Egyszerre romantikus, festői, és van benne valami lenyűgöző varázslat. 

érdekes érdekesség optikai illúzió


Megtekintések száma: 22682

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet