7 megdöbbentő tény a holokausztról

2017. január 30., hétfő




A holokauszt volt Európa egyik legnagyobb szervezett népirtása. De vajon ismerjük a megdöbbentően sokkoló tényeket a történelem legsötétebb hónapjai mögött?

A holokauszt él az emberek tudatában mind a mai napig az egyik legszörnyűbb emberiség ellen elkövetett tettként a történelemben.

Gyakran még ma is felemlegetik, és rendszeresen megemlékeznek róla évről-évre. Ilyenkor mindig felelevenednek azok a borzalmak is, amiket annak idején a náci koncentrációs táborokban elkövettek.


Hitler felajánlása

Megdöbbentő tényként él a közemlékezetben, hogy Hitler annak idején elajánlotta többek között Amerikának, Nagy-Britanniának, és 30 más országnak is azt, hogy fogadják be a zsidó menekülteket, ezek az országok azonban megtagadták ezt.

Sokan ezt a lépést egy ma is nagyon vitatott lépésnek tartják, és vannak, akik azon gondolkodnak, talán teljesen máshogy alakulhatott volna több millió ember sorsa a döntéseik nyomán.

Igazi mészárlás

Nem csak zsidókat ölettek meg a nácik, hanem legalább ugyanannyi keresztényt is, így sokan nem értik azokat a vádakat, miszerint csak és kizárólag zsidókkal végeztek volna a koncentrációs táborokban. Egyes történészek szerint éppen ezrét nem teljesen állja meg a helyét az olyan kijelentés, miszerint csakis a zsidóság ellen folytatott háború - vagy inkább mészárlás - volt ez.

A számadatok szerint 6 millió zsidó vált a nácik áldozatává, ami az akkori zsidóság körülbelül egyharmada volt. Mindemellett legalább 3 millió, magát kereszténynek valló személy is áldozatául esett a Hitler által elrendelt vérengzésnek.

Egy kihalt faj múzeuma

Hitler azt tervezte a háború utánra, hogyha megnyerik a világháborút, akkor építtet egy hatalmas és látványos múzeumot a kihalt zsidó "faj" tiszteletére.

Ismeretes is, hogy rengeteg zsidókhoz köthető dokumentumot, ékszert, művészeti alkotást, és történelmi dokumentumot gyűjtöttek a németek, a jövőbeni múzeumhoz.

Cég, ami zsidók százainak életét mentette meg

Volt egy cég a Leica Camera Company, ami azzal, hogy zsidókat alkalmazott, százak életét mentette meg akkoriban. Az egész annak volt köszönhető, hogy a cég a tengerentúlon alkalmazta a zsidókat, és így azok megmenekültek a Hitler által irányított rémuralom karmai közül.

A cég tulajdonosa ugyan nem volt zsidó, de kötelességének érezte, hogy minél több zsidó életet mentsen meg a gonosz háborúban.

Előre látták, hogy lesz, aki tagadni fogja

1945-ben Eisenhower elnök elrendelte, hogy a holokausztot a lehető legnagyobb figyelemmel dokumentálják az utókor számára, mert attól tartott, hogy a jövő évtizedeikben lesznek majd olyanok, akik kételkedni fognak az egész hitelességében.

Mintha csak a jövőt látta volna, ugyanis napjainkban rengeteg különféle hang bukkant fel, melyek arra próbálnak rávilágítani, hogy nem minden úgy volt, ahogyan azt a történelemkönyvekben elírták. Eme elfogadhatatlan, és radikálisnak ható nézetek terjedése nem volt előre látható, Eisenhower mégis előre látta, hogy meg fog történni.

Hamis tífuszjárvány

Két lengyel orvos, Eugene Lazowsky, és Stainslav Matulewicz Lazowsky zseniális tervet eszeltek ki, hogy az egyre inkább mindenfelé bemasírozó német katonákat megakadályozzák abban, hogy elszállították a zsidókat a haláltáborokba.

Hamis tífuszjárványról számoltak be, és ezzel az átveréssel 12 város esetében akadályozták meg a németek előretörését, akik féltek a fertőzésről, ezzel 8000 zsidó ember életét mentették meg.

A Zyklon–B gáz gyártója még ma is létezik

Hihetetlen, és egyben hátborzongató, hogy a náci haláltáborokban a zsidók elgázosításához használt mérges gázt, a Zyklon–B-t gyártó cég még ma is létezik, annak ellenére, hogy az ő terméküktől halt meg több millió zsidó.

A cég, amikor megvádolták a részvétellel, azzal védekezett, hogy fogalma sem volt róla, hogy mire is használják a nácik a terméküket.

hitler történelem durva nácik


Megtekintések száma: 51072





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet