7 megdöbbentő tény a Rothschild családról: ezeket bezzeg nem szajkózza a média!

2022. május 2., hétfő




Állítólag hatalmas vagyonnal rendelkeznek, és ők irányítják a háttérből a világot, és a gazdaságot. 7 megdöbbentő tény, ami hozzájuk köthető, és amit még nem tudtál.

A Rothschild családdal évtizedek óta foglalkozik a köztudat és a média. Azt beszélik, hogy hihetetlenül nagy a befolyásuk, és alapjaiban képesek meghatározni a világunk menetét.

Rengeteg olyan titok létezik róluk, melyet csak kevesen tudnak, de rendkívül megdöbbentőek lehetnek.

Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, sokkoló tényt a Rothschild családról.

1. A Rothschild család ötször olyan gazdag, mint a világ 8 leggazdagabb embere együttvéve. Vagyonukat valójában nem is lehet pontosan megbecsülni, és senki sem tudja, hogy pontosan mennyi is ez a végösszeg, de abban mindenki biztos, hogy ők a valaha a Földön élt leggazdagabb család.

2. Csalással alapozták meg a vagyonukat. A Rothschild család mesés vagyonát még a napóleoni háborúk idején alapozta meg Nathan Mayer Rothschild. 1815-ben a waterlooi csata híreit mindenki lélegzetvisszafojtva várta. A Rothschildok azonban jobban kiépített hírszerző hálózatuk volt, és lépéselőnyben voltak.

8 órával tudták meg hamarabb, mint bárki azt, hogy Napóleon veszített. A tőzsdén elkezdett eladni, azt jelezve, hogy az államkötvények nem érnek semmit, mire mindenki az ő példáját követte. Ekkor minden értékpapír ára a töredékét érte.

Amikor hirtelen megjött a hír a győztes csatáról, akkor már szinte minden értékpapír sokat kezdtet érni, de már a Rothschild család kezében voltak.

3. Walter Rothschildnak volt egy rendkívül látványos, és egyben nagyon bizarr lovas kocsija, amit zebrák hajtottak. Akkoriban és azután sem nagyon volt olyan nemes, aki ilyet megengedhetett volna magának.

4. A Rothschild család még az óceánt és a világot is meghódította. Derek de Rothschild ugyanis egy újrahasznosított üvegekből előállított katamaránnal kerekedett neki egy hihetetlen kalandnak, melynek keretében bejárta a Csendes-óceánt.

5. Egyszer még a kormányt is kisegítették, gyakorlatilag megmentették a pénzügyi összeomlástól. Arról van szó, hogy az 1893-as események közepette az amerikai kormány nagyon közel állt ahhoz, hogy kifogyjon az összes aranykészletéből, és így elpénztelenedjen.

Végül Nathaniel Mayer The Rothschild adott kölcsön annyit az államnak, hogy ki tudják egyenlíteni azokat a tartozásokat, hogy az ország fönnmaradhasson.

6. A híres Rio Tinto bányászkonglomerátumban a Rothschild család és az angol királyi család is rendelkezik részesedéssel. Eredetileg a vállalatot a Rothschild család és II. Erzsébet királyné hozta létre annak idején.

7. Francia birtokukon álló kastélyukat királyok sem engedhetnék maguknak. A legnagyobb fényűzésben élnek, és akkora, és olyan látványos a kastély, mely egyben időszakos rezidenciájuk is, hogy a legtöbben, akik ott jártak, azt nyilatkozták, hogy ilyet még a királyok sem engedhetnének meg maguknak.

érdekes hihetetlen történelem


Megtekintések száma: 290442





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet