7 ősi építmény, amire nincs a modern tudománynak magyarázata csak az idegenek!

2021. december 6., hétfő
A régészek szorgosan dolgoznak a nagyvilágban és folyamatosan azon vannak, hogy újabb és újabb leleteket találjanak és ássanak ki, hozzanak felszínre ahhoz, hogy jobban megismerhessük világunk történelmét.

A közelmúltban több új felfedezés is történt és mind-mind ámulatba ejtette a tudósokat. Ilyen ez a 7 ősi építmény is, amely azt igazolja, milyen csodálatos világban is élünk!

A Gegharot Okkult Center

2003 és 2011 között a régészek három szentélyt tisztítottak meg egy erődön belül Gegharotban. Körülbelül 3300 évesek voltak, mindegyikük egy agyag-medencével felszerelt szobából állt.

A tárgyak azt sugallták, hogy a Gegharotban egyszerre három különböző jóslási technikát vezettek be. Szarvasmarháktól, kecskéktől és juhoktól származó csülköket találtak.

Ki voltak égetve és mesterséges jeleket harcoltak beléjük. Ezeket valószínűleg az oszteománciában használták, ami a csontokból történő jóslást jelenti. De voltak jelek lithomanciára, ami a köveken megjelenő gyertyalángot használták jóslásra.

Sőt, még lisztből történő jóslást is alkalmaztak vagyis aleuromanciát. Ám sajnos a helyiek a sok jövőbepillantással sem tudták megvédeni a városukat.

Vár a tóban

Tahsin Ceylan és csapata egy elfeledett város maradványaira bukkantak. 2017-ben egy időszámításunk előtti 8-7 századi erődítmény falaira leltek a Van tartományban található Van-tó felszíne alatt. A kutatók szerint a falak egy háromezer éves erődítmény részei lehettek, amit Urartu lakói emeltek.

A Van Birodalomban megtalálható krátertó korábban sokkal alacsonyabban volt, de az elmúlt évezredek alatt több száz méterrel megemelkedett, így kerülhettek víz alá az urartui vár maradványai és ez kényszerítette rá a lakosokat, hogy elhagyják a területet.

A Palpa Orka

Több ősi geoglifa is található Nazca-sivatagban, Peru déli részén. Nagyjából 200 négyzetmérföldön terülnek a legendás Nazca-vonalak, amelyek ma is ámulatba ejtik az archeológusokat és a történészeket.

De 2017-ben egy újabb ábrát találtak méghozzá egy orkát, vagyis kardszárnyú delfint Peru déli részén. A rajz kb. 61 méter hosszú. A Az orka geoglifán végzett talajvizsgálatok szerint Kr.e. 200-ban készülhetett.

Az orka geoglifán végzett vizsgálatokból kiderült, hogy a kép részeit úgymond „negatív domborműként” készítették, vagyis a szabadon hagyott területek alkotják a tényleges vonalakat és nem a mesterségen felhalmozott kövek. De hogy kerül a sivatagba pont egy orka?

Nazca piramis

Olasz kutatók a Nazca sivatag mentén található folyóvölgy speciális műholdképeit vizsgálva fedezték fel a gigantikus méretű vályogpiramist, amelyet mára teljesen benőtt a környezet. A technológia által több rétegnyi föld és szikla alatt bukkantak rá az ősi perui piramis maradványaira a Cahuachi sivatagban.

Egyébként Cahuachi az i.e. 1. és I.sz. 5. század között a virágzó Nazca-kultúra egyik központja volt. I.sz. 300 és 350 között két természeti katasztrófa, egy hatalmas árvíz és egy pusztító földrengés sújtott le a térségben. Emiatt a hely az ott élők számára elvesztette szent erejét, így a Nazcák elhagyták a várost.

De előtte még építményeiket lepecsételtek, és sivatagi homokkal temették be őket. Korábbi ásatások során találtak már egy aszimmetrikus piramist, ahol emberi koponyákat találtak, mivel a lakosok folyamatosan áldoztak az isteneknek, akár embert is.

Singleton elveszett kastélya

2017-ben Észak-Írországban County Down-ban a kutatók egy Norman-kori kastély nyomaira bukkantak, ami nyolc évszázaddal ezelőtt épült az Ards-félszigeten. Legalább egy lakóról van tudomásuk, a norman Robert de Singletonnról, aki 1333-ban lakott a kastélyban. A kastély szerkezete kitűnő állapotban maradt meg, amit a 12. században építették.

Színház a Jeruzsálem falainál

2017-ben izraeli régészek egy ókori római színházat tártak fel a jeruzsálemi óvárosban. Igaz, hogy az épületnek egy színházhoz hasonló struktúrája van, de azoknál kisebb mivel csak 200 férőhelyes.

Lehetséges, hogy koncerteket tartottak az épületben, ugyanis néhány lépcsőfok nincs benne kifaragva. Ráadásul befejezetlennek tűnik. A régészek szerint a rómaiak a Bar Kohba-felkelés idején hagyták félbe a munkálatokat. Hozzá kell tenni, hogy a romok kivételesen jó állapotban vannak.

A szaud-i kapuk

2017-ben a régészek nagyjából 400 különös kőalakzatot találtak Szaúd-Arábia vulkanikus területén, Harrat Hajbárban. Mivel a szerkezetek falakhoz hasonlítanak, a régészek „kapuknak” nevezték el őket, mivel felülről vizsgálva karámajtóknak tűnnek.

Egyelőre még nem tudni, milyen célt szolgálhattak az egyébként igen zord területeken található kapuk. A szakértők szerint a kapuk a térség legősibb ember alkotta építményei lehetnek, akár 7000 évesek.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: noiportal.hu

rejtély rejtélyek ősi idegenek paranormális


Megtekintések száma: 40889

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet