8 megyére kiterjesztet riasztás! Jön az ítéletidő, már kiadták az országra a figyelmeztetést!

2019. május 28., kedd




Másodfokú riasztások, nagymértékű esőzés és szélviharok várhatók, de ez még nem minden!

A magyarokvagyunk.com információi alapján az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre számos helyen gyakorlatilag az egész országra riasztást adott ki.

Ítéletidő közeleg, ezért nem át, ha tudod, hogy a te környékeden mi várható.

Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt. Az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: előbb inkább a délkeleti területeken, majd keddre virradóra már a középső országrészben is kialakulhatnak intenzívebb zivatarok felhőszakadásszerű csapadékkal és viharos széllel.

Kedd reggeltől már sokfelé várhatók a záporok mellett zivatarok is, amelyeket viharos (60-80 kilométer/órás, elsősorban keleten akár ennél is erősebb) szél kísérhet. Főként a keleti megyékben felhőszakadás is várható, rövid idő alatt helyenként 20-30 milliméter csapadékkal és jégesővel (keleten akár nagyobb jégdarabokkal). Kedd késő délutántól lassan alábbhagy majd a csapadék – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet hajnalban 11-16 Celsius-fok között, napközben 20-26 fok között alakul.

Hogy a hét többi része hogyan alakul?

Erről az időkép oldaláról kaphatunk információkat, ahol azt írják, hogy:

Szerdán párásan indul a nap, elszórtan valószínű eső, záporeső. Napközben sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, főként a Dunától keletre zivatarokra.

Helyenként feltámad a szél, erős, viharos északnyugaton és zivatarok környezetében lehet. A maximumok 14-26 fok között alakulnak, nyugaton visszaesik a hőmérséklet, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtök reggel az északi, északnyugati megyékben még sokfelé eshet, napközben elszórtan lehet kisebb eső, záporok, keleten egy-egy zivatar.

A Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet. Délután 13-23 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.

Pénteken kevés zápor keleten és délen fordulhat elő, nyugaton hosszabb időre kisüthet a nap. Az északias szél élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet.

OSZD MEG másokkal is!

időjárás előrejelzés


Megtekintések száma: 42888





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet