800 éves mobiltelefont találtak: ellentmond a teljes emberi történelemnek?

2019. július 19., péntek
Egymás után bukkant fel az ufókkal foglalkozó összeeseküvés-elméletes oldalakon egy rejtélyes tárgyról készített fénykép, ami egy modern - illetve annyira nem is modern - mobiltelefonhoz hasonlít.

Az ékírásos jelekkel ellátott tárgyat állítólag az ausztria Slazburg közelében találták egy régészeti ásatáson, és azt mondják róla, hogy nagyjából nyolcszáz éves lehet, és Mezopotámiából származik.

Az ufószakértők több elméletet is gyártottak a rejtélyes tárggyal kapcsolatban. 

Vannak, akik szerint egy, az embereket segítő földönkívüli nép jelenlétét bizonyítja, mások szerint viszont inkább egy időutazó készíthette, hogy megmutassa őseinknek, milyen kommunikációs eszközöket készítenek majd a jövő emberei.

800-eves-mobiltelefon

Talán a tárgy egy oopart. Az OOPart az angol out-of-place artifact kifejezés rövidítése, mely jelentése a be nem illő lelet.

Olyan leletet értenek alatta, amelynek nem kellene ott lennie az adott környezetben.

Ezek a leletek időben nem illeszkednek az adott civilizációhoz, mert túl fejlettek ahhoz. Nem illeszkednek a megszokott, hagyományos történelmi világképbe és fejlődési menetbe.

800-eves-mobiltelefon-2

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az esetet érdemes fenntartásokkal kezelni, mert az sem kizárt, hogy csak egy ügyesen szervezett átverésről van szó, bár ennek ellenére rengeteg OOPart létezik a világon, 

- mint például az Antiküthérai szerkezet - melyek legtöbbjét még ma sem tudnak cáfolni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség ősi idegenek bizarr történelem


Megtekintések száma: 119361

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet