80.000 éves óriások ősi lábnyomaira bukkantak: perdöntő régészeti bizonyítékok

2021. december 18., szombat




257 lábnyomra bukkantak Franciaországban Le Rozel közelében, melyek 190 centiméter magas emberektől származnak.

Olyan elképesztő leletegyüttesre bukkantak régészek és antropológusok, melyek bizonyíthatják az ősi óriásokról szóló legendákat.

A megtalált lábnyomokat már elemezték és sikerült megállapítani a korukat is.

A 257 darab megkövesedett, földbe süllyed t lábnyomok legalább 80.000 évesek, vagyis az emberi ősök hagyhatták hátra.

A lábnyomok elemzése azt is kihozta, hogy 190 centiméter magasságú óriásoktól származnak.

A leleteket bemutató tanulmány szerint a lábnyomokat egy 10-13 fős csoport hagyta, amely döntően gyerekekből és serdülőkből, illetve néhány nagy termetű, a lábnyomok alapján akár a 190 centiméteres magasságot is elérő felnőtt férfiból állt.

A tudomány jelen állása szerint a neandervölgyiek átlagosan is csak 164 centiméter magasak voltak. Már a 170 centiméteres magasság is nagyon ritka volt közöttük, nem is nagyon találtak eddig ilyen magasságú leletet.

A 190 centiméteres neanderövölgyiektől származó nyomok tehát mindenképpen óriásoknak számítanak.

Úgy tudni, hogy a különleges óriás-lábnyomok rendkívül jó állapotban maradtak fenn, mert az iszapos talajban hátrahagyott lábnyomokat a széllel érkező homok hirtelen konzerválta.

A régészek beszámolója szerint az ásatások már 2012 óta aktívan zajlanak, de a bejelentést csak most tették meg, mert mostanra állt össze minden rendelkezésükre álló információ.

A kutatók egyikének elmondása alapján valóban óriások lábnyomait találták meg, akik 80.000 évvel ezelőtt ezen a területen lépdeltek és hátrahagyták nyomaikat.

Ez egyúttal az olyan ősi óriásokról szóló legendákat, mítoszokat is bizonyíthatja, melyekről például sumer agyagtáblák is mesélnek.

Ezek a dolgok mind azt sugallják, hogy az emberiség múltjával kapcsolatban még mindig csak a felszínt kapargatja a régészet tudománya.

rejtély rejtélyek óriások


Megtekintések száma: 81653





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet