9 intő jel: ha ezeket észleled a szervezeted, nagyon nagy gondban van a tested!

2019. február 12., kedd




A magnézium több, mint 300 anyagcsere folyamatban vesz részt a szervezetben, ezért kifejezetten fontos ásványi anyagnak számít. Nagyjából 25 g raktározódik a testünkben, amelyből 50-60% a csontokban található meg. 

Esszenciális tápanyag, ami azt jelenti, hogy külső forrásból kell hozzájutnunk.

Íme, 9 intő jel, hogy nem viszel be eleget belőle.

1# Cukoréhség

Az édes íz iránti vágy azt jelenti, hogy a szervezeted bizonyos ásványi anyagokban hiányt szenved. Ez különösen igaz a magnéziumra. A menstruáció és az intenzív edzés is befolyásolja a mennyiségét.

2# Izomfájdalom és -görcsök

Ha rendszeresen tapasztalod a fenti tüneteket, akkor nagy valószínűséggel magnéziumhiányod van. Fogyassz rendszeresen diófélét, olajos magot, zöld leveles zöldségeket, hüvelyeseket, apró tengeri halakat.

3# Álmatlanság

A magnézium fontos az agy “ellazulásához”. Segítségével sokkal könnyebb relaxálni, elaludni. Az idegrendszerre nyugtatólag hat.

4# Csontproblémák

Megnövekedhet a csonttörések száma, mivel esszenciális az egészséges csontok felépítéséhez, ahogyan a kalcium is.

5# Reflux

Sokkal nagyobb az esélyed refluxra, ha magnéziumhiányban szenvedsz, mivel ez az ásványi anyag segít semlegesíteni a gyomorsavat és megelőzni, hogy az a nyelőcsőbe visszajusson.

6# Stressz, idegesség

Az idegrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Amikor nem elegendő a bevitel belőle, gyakran érezzük sokkal stresszesebbnek, feszültebbnek magunkat. A depresszió kialakulásának kockázata is megnőhet.

7# Székrekedés

Számos oka lehet a székrekedésnek a rostszegény diétától kezdve a stresszes hétköznapokig. A magnézium a szervezet különböző részein képes kifejteni lazító hatását, ideértve az emésztőrendszert is. Ha hiányt szenvedünk belőle, annak a fenti tünet lehet a következménye.

8#Fáradtság

Könnyen lecsökkenhet az energiánk sejt szinten, ha nem fogyasztunk elegendő magnéziumot.

9# Migrén

Mivel a hiánya képes kimerültséget és feszültséget okozni és ezek mind kiváltói a migrénnek, ezért erre az állapotra is hajlamosít közvetetten.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Forrás: Tudásfája

egészség életmód


Megtekintések száma: 13410





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet