900 éves vámpír arcát rekonstruálták 3D technológiával! Íme, hogyan nézett ki!

2023. február 17., péntek




Elképesztő rekonstrukció készült egy Csehországban megtalált 900 éves vámpír arcáról. Így nézett ki egy valódi, hús-vér vámpír!

A Csehországban talált lelet már nagyon régóta mozgathatta a most elkészült 3 dimenziós rekonstrukció készítőit.

A vámpírnak gondolt tetemet eredetileg Csehországban találták még 1966-ban, építkezési munkálatok során. A négyezer éves, bronzkori tetem egy férfié volt.

Onnan sejtették, hogy ténylegesen, a való életben is létező történelmi vámpírról lehetett szó, mert köveket találtak a testén.

Az halott ugyanis két hatalmas követ is kapott: az egyik nehezéket a mellkasára, a másikat pedig a fejére helyezték. És ez még nem minden, mert a helyszíni vizsgálata során az is kiderült, hogy karóba is húzták az elhunytat.

A történelemkutatók szerint ez a jel arra utal, hogy valószínűleg vámpír lehetett, legalábbis így gondolkodtak róla azok, akik annak idején eltemették.

Akkoriban ugyanis attól féltek, hogy az illető elhagyhatja a sírt, visszatérhet a túlvilágról. Abban az időben komoly súlya volt a babonáknak, és nem vette félvállról őket senki.

Sőt, azóta egy olyan teória is napvilágot látott, hogy a rejtélyes vámpírt talán kifejezetten vámpírok ellen tartott szeánsz, vagy valamiféle rituális során ölhették meg, halála tehát szándékos volt.

A lelet nem egyedülálló volt. 13 hasonló csontvázat, és maradványt hantoltak ki, ebből a különös, vámpír tömegsírból.

A vámpír megtalálásnak 50. évfordulója alkalmából a kutatók elkészítettek egy 3 dimenziós modellt arról, hogyan is nézhetett ki a rejtélyes vámpír a való életben.

Először láthatjuk tehát egy 900 évvel ezelőtt élt vámpír kinézetét. Robosztus, határozott arcvonások jellemzik, igazi maszkulin vonások.

A maradványokról, főleg a koponyáról közel 100 képet készítettek előtte, és azokat vitték be adatként a számítógépbe, hogy lemodellezhessék ezt a bámulatos arcot.

A férfi 25 és 60 év közötti lehetett, nem tudják pontosan megmondani, de erős, teherbíró testfelépítéssel rendelkezett.

A vámpírok kultusza és a tőlük való félelem abban az időben, mikor ez az ember élt, még nagyon nagy méretekben volt jelen a kultúrában és az emberek életében. Aki boszorkánysággal vádoltak, szintén csúf halált halt, mert máglyán elégették, vagy kivégezték, néha pedig vízbe dobták őket.

Hasonlóan különös kegyetlenkedések vártak azokra, akikről valamilyen oknál fogva az hitték, hogy nem emberek, hanem vámpírok.

paranormál rejtély rejtélyek történelem vámpírok


Megtekintések száma: 476178





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet