99 éves lett az ország gazdája, Bálint gazda: mindig egészségesen élt, sezrinte ennek köszönhető életkora

2018. július 28., szombat
Gratuláljunk neki! Boldog születésnapot!

99 éves lett az ország kedvenc gazdája!

Bálint gazda Gyöngyösön nőtt fel, édesapja középbirtokos volt, így aztán fiát a mezőgazdaság, a növény- és állatvilág szeretetére nevelte.

"Sokan faggatnak arról, hogy mi a hosszú élet titka. Bár a mi korunkba már nem tervezünk nagyon előre, nekem azért még vannak álmaim, amelyeket szeretnék megvalósítani.”

És persze dédunokáinak, Annának és Ádámnak örök szenvedélyéről rendszeresen beszél a gazda.

„Örömmel mesélek nekik a kertről, a virágokról. Az édesapjuk is kertész, és remélem, hogy fiú dédunokám sem szakítja meg ezt a családi tradíciót” – mondta el ezzel kapcsolatban.

És hogy mi a véleménye az idő múlásáról, arról nemrég beszélt a nyilvánosságban:

"Életem jelentős részét a termelésben töltöttem, állami gazdaságban dolgoztam, korán keltem, hajnali négykor már mentem a tehenészetbe.

Mostanában éjfél előtt nemigen fekszem le, olvasgatok, ez az altató, a nap befejezése. Ma már itthon dolgozom, cikkeket írok, de hívnak még előadásokat tartani, és igyekszem a fizikumomat sem elhanyagolni. Mindennap tekerek kicsit a szobabiciklin, és ha víz mellett vagyunk, szívesen úszom is.

Van, hogy megkérdezik, főleg, hogy ilyen szép kort megértem, mi a jó, és mi a rossz az öregségben? Kezdem az utóbbival: igaz, magam miatt nincs okom panaszra, bár az autóbalesetem óta valóban rosszul hallok, a járásom is kicsit nehézkes, a fizikumom sem olyan, mint ötvenéves koromban, de egyébként jól vagyok. Amire büszke vagyok, az a memóriám.

Az hibátlan. Ami viszont fáj, hogy a kortársaim már mind meghaltak, nincs kivel a múltról beszélgetnem. Nem tudom azt mondani, emlékszel, amikor 1943-ban…"

Bálint gazda hihetetlenül népszerű, és mondhatjuk, hogy az ország kertésze. Talán a növények szeretetének átadásáért, talán másért, de mindenki ismeri és megbecsüli.

Hosszú éveket kívánunk még neki!

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód természetes remediák


Megtekintések száma: 13209

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet