A 10 legbizarrabb emberi mutáció: bizarr képek következnek!

2019. április 30., kedd




Furcsa, és sokkoló tárlatvezetés a mutációk világába.

Figyelmeztetünk. A most következő egyes képek akár a nyugalom megzavarására is alkalmasak lehetnek.

Az emberi szervezet egy csodálatos egység. Egy olyan egység, mely rendkívül összetett és bonyolult "szerkezet". Éppen ezért sajnos időnként előfordul, hogy nem mindig úgy működik, ahogyan kellene.

Ilyenkor születnek azok a különleges, és nagyon ritka rendellenességekben, mutációkban szenvedő emberek, akik ámulatba ejtik nem csak az orvosokat, de a világot is.

Kétujjúság - ektidaktília

Furcsa, már-már idegenekre hasonlító kezekkel rendelkeznek azok, akik ebben a különös kondícióban szenvednek. A kétujjúság rendkívüli mértékben képes megnehezíteni az életet, mivel rákolló szerű képződmény van az ember keze helyén, mindösszesen két darab ujjal. Ritka eset, és nagyjából napjainkban 90.000 ember létezik ezzel az állapottal, mely még az anyaméhben kialakul.

Kőember szindróma - fibrodiszplázia

A gyógyíthatatlan betegség az egyik legborzasztóbb és legtöbb szenvedéssel járó ritka betegség a világon, melynek során az ember szó szerint szép lassan és módszeresen kővé dermed. Az izmok és a csontok "megkövülnek", azaz elcsontosodás zajlik, sokszor magától, de egy kisebb ütés is kiválthatja. Ilyenkor a betegeknek egyes végtagjait később amputálni is kell, hogy ne haljon meg. Alig 700 ilyen ember létezik a világon.

Proteusz-szindróma

Szintén nem éppen kellemes látványt és életminőséget nyújt ez a betegség, mely a csontokban, és a nyirokrendszerben, valamint a vérben található sejtek hihetetlen mértékű, túlzott szaporodásával jár együtt, és tulajdonképpen ez okozza a látványos tüneteket. A csont- és kötőszövetek rendellenes és fájdalmas kinövéseivel jár, és közel 500 ilyen esetet ismerünk.

Vámpír-szindróma

Vámpírok márpedig léteznek. Ha nem is abban az igazi, vérszívó és fénytől távol maradó formában... álljunk csak meg! Mégis van ilyen! A porfíriás betegeknél a porfirinek elővegyületeikkel együtt felhalmozódnak, vagy méreganyagként kiürülnek a szervezetből. Az akut típusú betegség komoly fájdalmakat okoz, rohamokkal, idegrendszeri összeomlással jár. A bőr ez esetben nem csak fényérzékeny, de minden sérülésre rosszul reagál. Sötét, vékony és jellemtelen lesz az ember bőre, és a vizeletének színe is megváltozik. Annak idején az egész betegséget vérivással próbálták orvosolni, és valószínűleg innen eredhetnek az egykori vámpírlegendák is.

Hátra hajló térdek - Genu recurvatum

Ez a betegség szintén nagyon kevés embert érint a világon, de időnként egyes esetekben előfordul. A térd pontosan ellentétes szögben hajlik hátra, mint más, egészséges esetben. Az ilyen látvány rendkívül bizarr, és műtétileg nem korrigálható. Így aki ezzel születik, le kell élnie a betegséggel együtt egy teljes életet.

Állandó nemi izgalom szindróma

Vannak emberek, akik állandó szexuális izgalomban vannak. Fokozódik a nemi vágy, és gyakorlatilag folyamatosan egyfajta izgalmi állapotban vannak, mintha stimulálnák őket. Mondhatnánk, hogy ez maga a tömör gyönyör, de akik ebben szenvednek, azok szerint a betegség akadályozza őket a hétköznapi életben is.

Halbőr betegség - ichthyosis

A betegség egy 28 tünetegyüttesből álló betegségcsoport összefoglaló neve, melyek közös jellegzetessége, hogy a bőr megvastagszik, kiszárad, repedezetté, a halpikkelyhez hasonlóvá válik. A legritkább esetekben az egész testfelületet is ellepheti, és úgy néz ki az ember, mint egy hatalmas hüllő, vagy hal.

Hutchinson–Gilford-progéria szindróma

Ez az egyik legritkább, főleg genetikai eredetű betegség, mely fokozott öregedéssel jár. Gyakorlatilag arról van ugyanis szó, hogy az ebben szenvedő embereknél már nagyon fiatalon elkezdenek mutatkozni az öregedés jelei. Akik ebben születnek meg, általában még a serdülőkort is alig érik meg. A betegség ráncos bőrt, érelmeszesedést, veseelégtelenséget, látáscsökkenést és szív-és érrendszeri problémákat okoz. Az ebben a betegségben szenvedők teste legtöbbször kicsi és törékeny, akárcsak az időseknek.

Uner Tan szindróma

Egy genetikai rendellenesség okozza, melyet először szélesebb körben egy család esetében figyeltek meg, akik egyszerűen nem tudtak felegyenesedni, és feneküket kitolva csak négykézláb tudtak közeledni.

Fakéreg bőr - Epidermodysplasia Verruciformis

Ez egy igen extrém, és recesszív módon akár öröklődni is képes betegség. Egyesek napjainkba kapcsolatba hozzák a bőrrák kialakulásának veszélyéve is. Az ebben szenvedő beteg emberek bőre teljesen átalakul, és a fakéreghez hasonlatossá válik. 

A mai napig nem gyógyítható, de kezelhető az elváltozott bőr műtéti eltávolításával, és egyes újgenerációs kezelésekkel.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség bizarr ijesztő durva betegségek ritka betegségek


Megtekintések száma: 181560





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet