A 10 legrejtélyesebb Nazca-ábra

2017. május 27., szombat




Ezekre az ábrákra nincs magyarázat, vagy legalábbis számos érdekes kérdést vetnek fel.

Peru, Pampas de Jumana nevű fennsíkján fedezték fel a gigantikus mértani alakzatokat, monumentális állatfigurákat.

A Nazca-vonalak 1994 óta a Világörökség részét képzik. A Nazca sivatagban található rajzok legfőbb jellegzetessége, hogy az alakzatok csak a levegőből kivehetőek.

Márpedig felmerül a kérdés, hogy akkor hogyan is tudták ilyen jól kivitelezni őket, és pontosan kinek, vagy minek szólnak?

1. Az asztronauta

A legrejtélyesebb alakzat, amit a vonalakból kirajzolták a néhai készítők, az egy hatalmas asztronauta képe. Senki sem tudja, mi lehet a jelentősége, és az pedig megmagyarázhatatlan, miért hasonlít egy modernkori asztronautára.

2. Bálna

A Nacza-vonalakat alkotó nép egy időben főleg halászatból élt. A bálna egy olyan veszély jelzésére szolgáló szimbólum lehetett, amit az ősidőkben alakítottak ki. Feltehetően abból ered, hogy amikor a halászok bálnát láttak, mindig óvatosabbak voltak a vizeken.

3. Majom

A majom alakzat legalább 54 méter hosszú, és a majom farka egy spirálban végződik. Ennek a spirálnak az értelmére és céljára, vagy jelentésére még senki sem jött rá, pedig az biztos, hogy valamit jelenteni akar.

4. Kolibri

Ez a Nazca-vonalak talán leghíresebb ábrája, és sokan ezt ismerik fel leghamarabb az összes közül. Nem értik, miért van ez a szimbólum teljesen elkülönítve a többitől, mindenesetre a közvetlen közelében jó messze egyetlen más alakzat sem található.

5. Óriási hangya

Először erre az alakzatra azt hitték, hogy egy gigantikuspókot ábrázol. Azonban a karakterisztikája inkább egy hangyáéhoz hasonlít, így a jelen állás szerint ez egy hangya ábrája. Mégis bizarr módon 8 lába van, mint egy póknak. Talán egy genetikailag módosított keresztfajról lehet szó?

6. Kondorkeselyű

A kondorkeselyűt ábrázoló vonalak jelentésére sokáig nem jöttek rá. Peruban hatalmas tisztelet övezte ezt a madarat, és az ábra feltehetően az inka kereszt egyfajta újjászületését ábrázolta. Az viszont nem ismert, hogyan lehetett komolyabb kapcsolat a Nazca-népének az inkákkal, és a Kondorkeselyűvel.

7. Papagáj

Erről az alakzatról rengeteg vita megy ma is, mert az egyik része az idő során teljesen megsemmisült. Sokan papagájnak gondolják, míg mások szerint egykoron egy sárkány ábrája lehetett.

8. Kezek és fák

Szintén nagyon különös ez az ábra, ami valójában két kisebb ábrából áll. Az egyik egy gyökerekkel rendelkező fát ábrázol, a másik két kezet, az egyiken 5, a másikon 4 ujjal. Nincs a mai napig megfejtve, hogy mi a jelentése. Egyesek szerint egy földönkívüli eszköz használatát ábrázolja, vagy az élet idegenek által való teremtését.

9. Kutya

A kutya alakjában kevés misztérium van. Mindenesetre ez lehet a legrégebbi kutya ábrázolás a világon, melyet ekkora alkotásban viszontláttak a történelem során.

10. Iguána

A rejtélyes iguána alakzatot annak idején - mikor még nem ismerték fel ezen leletek fontosságát - egyszerűen kettészelte egy készülő autópálya. Ennek ellenére ma is látható a feje, és a farka.

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség történelem ősi tudás


Megtekintések száma: 284012





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet