A 10 Szarv, azaz Európa szerepe a Végső Időkben: az Antikrisztus kora! A Vatikán már készül rá!

2020. február 10., hétfő




Vajon mit ért a Biblia a Jelenések 13:17-ben olvasható “hét fej” és “tíz szarv” alatt? Mikor fog végleg széthullani korunk civilizációja?

Elolvastuk a szóban forgó részt és megpróbáltam a lehető legérthetőbben elmagyarázni Dannek a szöveg jelentését:

“És láték (János Apostol) egy fenevadat feljőni a tengerből, a melynek hét feje és tíz szarva vala, és az ő szarvain tíz korona, és az ő fejein a káromlásnak neve.” (Jelenések 13:1)

Dániel könyvének hetedik fejezetében, ami 700 évvel korábban íródott, szintén olvashatunk ennek a fenevadnak a különböző formáiról. A fenevad különböző világbirodalmakat jelképez.

A Jelenések 17. fejezetének 9. és 10. verséből megtudjuk, hogy a hét fej hét királyt vagy királyságot jelent. “Az öte elesett” – amikor János i.sz. 90-ben a fenti sorokat írta, öt nagy birodalom, Egyiptom, Asszíria, Babilon, Perzsia és a Görög Birodalom kora már elmúlt – “az egyik van” – hiszen János Róma uralma alatt élt – “a másik” – az Antikrisztus végső birodalma – “még el nem jött”. “És mikor eljő, kevés ideig kell annak megmaradni” – az Antikrisztus hétéves uralmára utal. Szóval a hét fej hat korábbi, valamint az Antikrisztus eljövendő világbirodalmát jelképezi.

“A tíz szarv pedig, a melyet láttál, tíz király, olyanok, a kik még birodalmat nem kaptak; de hatalmat kapnak mint királyok egy óráig” — azaz nagyon rövid ideig — “a fenevaddal” (Jelenések 17:12).

Mivel ez a tíz király “még birodalmat nem kapott” János idejében, ami a hatodik fej, azaz Róma kora volt, egyértelmű, hogy ez a tíz szarv a hetedik és egyben utolsó fejen, azaz az Antikrisztuson helyezkedik el. “Ezeknek egy a szándékuk; erejöket és hatalmokat is a fenevadnak adják” (Jelenések 17:13).

A tíz hatalomról, akik az Antikrisztusnak adják erejüket, részletesebben olvashatunk a Dániel 2:34, 41-43 és Dániel 7:7-8, 20-24 versekben. Dániel 7:7-ben olvashatjuk, hogy az Antikrisztus 10-szarvú birodalma a Rómát jelképező fenevadból nő ki.

Ez arra enged következtetni, hogy az Antikrisztus végső világbirodalmának ez a tíz királya, nemzete, vagy hatalma a mai Európa területét annak idején uraló ókori római birodalom maradványából emelkedik ki. Amennyiben ez a magyarázat helyes, az Európai Unió (EU) igen fontos szerepet tölthet be a utolsó időkben.

Az ókori Róma óta először egyesíti Európa erőit. Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke 1999-ben a következőket nyilatkozta:

“A Római birodalom bukása óta először képes Európa egyesíteni erőit, és ez alkalommal nem fegyverek által, hanem közös eszmék és mindenki által elfogadott szabályok alapján.” Az ókori Róma kora óta először van egységes pénznem Európában, az Euró, mi több Európa politikailag és harcászatilag is komolyabban egyesíteni akarja erőit.

Európa egyesítését követően, az egész világ ezt a példát látszik követni. Egyenlőre azonban nem politikai, inkább technológiai egyesülésről beszélhetünk.

A kommunikáció fejlődésével, az Internethasználat elterjedésével és az utazás sebességének felgyorsulásával és egyszerűségével a távolságok eltűnni látszanak. A különböző gazdaságok összekapcsolódásával lehullanak a pénzügyi gátak, így ami a világ egyik szegletében történik, nagy mértékben befolyásolhatja az egész világgazdaságot.

Az Antikrisztus az egész világot uralma alá hajtja majd, de úgy tűnik Európa lesz birodalmának központja, bástyája, és a Bibliából ismert “tíz szarv” az Antikrisztussal leginkább együttműködő európai hatalmakat jelöli.

“A jó hír viszont,” magyarázom Dannek “hogy az Antikrisztus hétéves uralmának végén, Jézus Krisztus visszatér ‘az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel’, hogy megmentse megváltott gyermekeit és véget vessen az Antikrisztus gonosz uralmának.

Végül Jézus felállítja saját királyságát a földön, ahol igazságosság, béke és bőség vár mindenkire. (Máté 24:29-31; Jelenések 14:14-16; 19:6-9, 11-21; 20:1-4). A legjobb felkészülés ezekre a gonosz időkre, ha a végső győztes, azaz Jézus oldalán állsz!”

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Időkjelei

összeesküvés harmadik világháború kataklizma végidők


Megtekintések száma: 140461





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet