A 115 éves férfi elmondta, mi az az 5 élet, ami garantálja a hosszú életet mindenkinek

2022. december 24., szombat
Bernando LaPallo esete és egészsége még az orvosokat is zavarba ejti. Világszerte milliók fogadták meg a tanácsát.

Az Arizonában élő férfi igazi orvosi csoda, egyben hatalmas rejtély a tudomány számára. Nem arról van szó, hogy mennyi idős.

115 éves kort ugyanis sokan megérik ahhoz képest a világon.

A csodálatra méltó azonban Bernando esetében az, hogy ilyen korban szinte kicsattanó egészségnek örvend.

Elméje és a testeb is annyira fiatalos, hogy az orvostudomány értetlenül áll előtte.

A férfi 1901-ben, Brazíliában látta meg a napvilágot, a családjában pedig nem ő az első, akik megérte, és jóval meg is haladta a 100 éves életkort.

Bernando titkára mindig is kíváncsiak voltak az emebrek és az orvosok egyaránt. Ezért élete alkonyán közzétett egy olyan listát, hogy mire érdmees figyelni, mit érdemes fogyasztani azért, hogy iylen hosszú időn keresztül élhessünk.

Az étrendje sok organikus zöldséget, gyümölcsöt tartalmaz, de megeszi a friss lazacot, viszont sosem kerül a tányérjára vörös hús, vagy egyéb, az élelmiszeripar által előállított feldolgozott húsos készítmény.

Van azonban 5 alapvető élelmiszer, mely nagymértékben hozzájárult szerinte az átlagon felüli korához és fittségéhez.

1. Fokhagyma

Rengeteg az allicim nevű aktív hatóanyag, ami megakadályozza a magas koleszterinszintet, és a vérnyomást is stabilizálja. Nyersen fogyasztva a legjobb, és mivel baktériumölő is, lassítja az öregedését a sejteknek.

2. Fahéj

Szinte mindenki fűszerként használja, de valójában gyógyászati céljai is vannak és rengeteg pozitív hatása a szervezetre. Csökkenti a rossz koleszterinszintet, a glikémiás indexet, csökkenti a gyulladásokat, és javítja az emésztést.

3. Méz

A méz tele van különféle nyomelemmel és vitaminnal, amik valósággal felturbózzák a szervezeted. Emellett antioxidáns hatása is igen jelentős.

4. Fekete csokoládé

A 70 százalékban kakaót tartalmazó csoki akkor hatásos, ha rendszeresen fogyasztjuk. Sok antioxidánst tartalmaz, csökkenti a magas vérnyomást, a stresszt és véd a keringési betegségekkel szemben is.

5. Olívaolaj

Főleg az extra szűz ovialjolaj a legjobb. megelőzi a komolyabb szívproblémákat, és képes méregteleníti a szervezetet, ezáltal hosszabb életet biztosíthat.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen egészség orvostudomány életmód


Megtekintések száma: 138077

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet