A 141 éve meghalt apáca teste még mindig sértetlen: a tudósok zavarban vannak, nincs rá magyarázat!

2023. június 19., hétfő




Nem értik, hogyan konzerválódhatott ilyen tökéletesen a test. Egyesek isteni csodát emlegetnek, míg mások tudományosan keresik a válaszokat.

Catherine Labouré jámbor parasztházaspár tizenegy gyermeke közül kilencedikként született a burgundiai Fain-les-Moutiers-ben 1806. május 2-án.

Amikor anyja korai halála után nővére belépett az Irgalmas nővérekhez, Katalin a húgával együtt kiválóan ellátta a háztartás vezetését.

Élete munka, imádság és vezeklés volt, szabad idejét a templomban töltötte, pénteken és szombaton böjtölt.

Apja azt az álláspontot képviselte, hogy elég a kolostorba egy lánya, s Katalintól, kedvelt leányától több évig megtagadta, hogy beléphessen a rendbe.

Ő volt az az apáca, akinek a teste most, 141 év elteltével valósággal ámulatba ejti a tudósokat.

Annál is inkább, mert a teste tökéletes állapotban konzerválódott, a mumifikáció egyik legjobb példájaként.

Mintha meg sem halt volna - állítják sokan, akik látták már a testét, mely egy hatalmas üvegkoporsóban van kiállítva az irgalmas nővérek párizsi templomában.

1933-ban avatták boldoggá, 1947 június 27-én pedig szentté.

Sokan egyfajta isteni csodának tartják azt, hogy a teste nem bomlott le, míg mások tudományosan közelítik meg, és azt gondolják, hogy a tökéletesen száraz és mikroba mentes környezet járulhatott hozzá, hogy a teste sértetlen maradt.

Akárhogyan is, ez egyfajta isteni hozzájárulás is lehetett, és egy jel arra vonatkozóan, hogy vannak szent emberek, akiknek a teste sohasem válik enyészetté, hogy így emlékeztesse a többit arra, hogy létezik a túlvilágon az örök élet.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál rejtélyek vallás


Megtekintések száma: 88031





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet