A 3. Világháború előszele? A hidegháború óta a legnagyobb NATO-hadgyakorlat kezdődött Norvégiában!

2018. október 26., péntek




Ez a legnagyobb békeidőben végrehajtott gyakorlata...VIDEÓ!

Megkezdődött csütörtökön Norvégiában a NATO történetének egyik legnagyobb hadgyakorlata, amelyben a forgatókönyv szerint egy kitalált agresszor támadásával szemben védik meg az észak-európai országot 

- írja az MTI.

A Trident Juncture 2018 elnevezésű gyakorlaton a 29 szövetséges ország mellett a nem NATO-tag Svédország és Finnország is részt vesz. 

Helyszíne Norvégia keleti és középső része, az Atlanti-óceán északi vizei, valamint a Balti-tenger, továbbá igénybe veszik a finn és a svéd légteret is.

A műveleteket 50 ezer ember hajtja végre, kiegészülve mintegy 65 hadihajóval, 150 repülőgéppel és 10 ezer egyéb járművel. Bevetik a többi közt a Harry S. Truman Nimitz-osztályú repülőgéphordozót is.

EZ A NATO LEGNAGYOBB, BÉKEIDŐBEN VÉGREHAJTOTT HADGYAKORLATA.

A NATO a hadgyakorlatról értesítette a Norvégiával szomszédos Oroszországot és orosz megfigyelőket is hívott a hadgyakorlatra. Moszkva azonban tiltakozott a művelet ellen.

AZ OROSZ VÉDELMI MINISZTER FIGYELMEZTETETT, LEHET, HOGY ORSZÁGA KÉNYTELEN LESZ REAGÁLNI A NYUGATI HATÁRÁN MEGERŐSÖDÖTT NATO-TEVÉKENYSÉGRE.

Moszkva szeptemberben Oroszország keleti részén maga is tartott hadgyakorlatot, a Vosztok elnevezésű műveletben orosz biztonsági források szerint 300 ezer ember vett részt, nyugati diplomaták ezt a számot azonban túlzónak tartják.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen bizarr politika harmadik világháború


Megtekintések száma: 28982





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet