A 82195-ös ügy:különös gömbszerű objektum az égen: ufót üldöztek a civilek?

2023. február 18., szombat




Egy megdöbbenő esetről adtak hírt Kaliforniában.

A kalifnorniai Rancho Santa Margarita közelében egy autópályán vezető férfi olyan dolgot látott, amit először nem is hitt el a szemének. Később pedig neki is alig akarták elhinni, amikor elmesélte barátainak, rokonainak.

Az eset annak idején nagy sajtóvisszhangot kapott, mivel a férfi azt állította, hogy egy több méter átmérőjű fénylő gömb követte őt az autópályán, kilométereken keresztül.

A csak 82195-ös ügyként elhíresült akta egy idegen térugró jármű észlelését tartalmazta, és a mai napig nem sikerült lezárni az aktát, és magyarázatot találni a férfi által látott különös jelenségre.

De mi is történt azon az 1991. Július 10-i napon? Felhőtlen, napos idő volt, és nagyon meleg. Éppen egy számára ismerős útszakaszon haladt a férfi, aki már rengetegszer tette meg az útját errefelé. Nem is várt semmi különöset a naptól, azonban 2 óra 30 perckor valami történt.

Figyelmes lett valamire maga mögött. Míg messze volt, autónak gondolta, azonban ahogyan közelebb ért hozzá, látta, hogy ez egy gömb alakú valami.

"Nem úgy nézett ki, mint egy szilárd objektum. Inkább olyan volt, mintha fényből lett volna" - állította később.

A tárgy méretét nem tudta egyértelműen leírni, így néhány méteres átmérőjű is lehetett, de egyes visszaemlékezései szerint egy hatalmas strandlabda méretével rendelkezhetett.

A kocsiban a férfi ne egyedül ült, több barátja is vele volt, akik szintén látták ezt a fénylő gömböt mögöttük haladva lebegni az aszfalt felett pár méterrel.

Az objektum egyértelműen az autót követte, és mindig arra ment, olyan mozgást végzett, mint ők. Az autó ablakaiból is kitekintettek, de nem mertek közben megállni. Arról akartak ezzel meggyőződni, hogy nem csak valamiféle az ablaküvegen visszatükröződő délibábról van szó.

Amikor gyorsítottak, a tárgy is gyorsított, amikor pedig lassítottak, a tárgy is lassabban követte őket.

10-15 percig volt látható, majd szó szerint kámforrá vált, mintha csak szertefoszlott volna a levegőben. Mivel akkoriban még nem voltak elterjedtek az okostelefonok, mobilok, ezért az esetről soha nem készült felvétel, így az ügyben csak a szemtanúk által elmondottakra alapozhattak a vizsgálatokat végző szakemberek.

A tanúvallomások között azonban egyetlen ellentmondás sem volt, ami általában akkor fordul elő, ha tényleg valós dolognak voltak tanúi. Ez persze önmagában nem bizonyítja az esetet, mindenesetre elgondolkodtató.

Az ügyet soha nem tudták normálisan lezárni, hiszen nem derült ki, mi lehetett a furcsa tárgy, ami követte őket. Léteztek elméletek az eredetére vonatkozóan, azonban semmi sem bizonyítható.

A szkeptikusok szerint valami fénytörési jelenség lehetett, vagy ténylegesen csak egy tükröződő tárgy látszott a hátsó szélvédőn. Ennek azonban ellentmondanak a kocsiban ülő szemtanúk, akik szerint az ablakokon kinézve is látták a gömb alakú objektumot.

Más elképzelések szerint valamiféle térugrásra képes szerkezet képe lehetett, mely nem manifesztálódott teljes mértékben, ezért volt fényszerű a kinézete.

Egy biztos: azóta sem látta soha senki újra feltűnni a titokzatos fénygömböt…

paranormál ufó ufók idegenek idgeen


Megtekintések száma: 105469





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet