A beígért oltóanyag felét sem fogja leszállítani az egyik legnagyobb vakcinagyártó

2021. február 27., szombat




A Reuters állítja, a gyár tagadja... hamarosan borulhat a bili?

A kialkudottnál jóval kevesebb, az ígért 180 millió adag helyett kevesebb mint 90 millió adag vakcinát szállíthat csak a második negyedévben az Európai Uniónak a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyár, írja a 444.hu a Reuters brüsszeli értesülései alapján.

A 444 azt írta, egy neve elhallgatását kérő, de a gyógyszergyárral folytatott tárgyalásokban érintett uniós tisztviselő is kétségbe vonta, hogy az AstraZeneca a legújabb ígéretét teljesíteni tudná, mely szerint a harmadik negyedévben már behozzák az első és második negyedéves lemaradásukat.

A Reuters forrása szerint,

a gyógyszergyár folyamatosan módosítja a várható szállítási időt,

ami megkérdőjelezi az EU és benne Magyarország oltási terveit, és a közeljövőben beoltani kívántak létszámát.

Frissítés: 

A hír megjelenése után nem sokkal az AstraZeneca az alábbi közleményt adta ki: 

„Az AstraZeneca ezúton megerősíti, hogy a COVID-19 vakcina II. negyedéves szállításra vonatkozó legfrissebb előrejelzése szerint az Európai Bizottsággal kötött szerződésnek megfelelően kíván teljesíteni. 

A szerződés szerinti várható mennyiség körülbelül fele az EU ellátási láncból, míg a fennmaradó rész a nemzetközi ellátási hálózatából érkezhet. 

Jelenleg az AstraZeneca azon dolgozik, hogy növelje az EU ellátási lánc termelékenységét, és továbbra is felhasználja nemzetközi kapacitásait annak érdekében, hogy a második negyedévben a 180 millió adag eljuthasson az Európai Unióba."

OSZD MEG másokkkal is!


Megtekintések száma: 6654





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet