A Biblia és az egyház ezt az információt mindvégig titokban tartotta Ádám és Éva történetével kapcsolatban!

2023. június 19., hétfő
Mindent megboríthat?

Azt már megszokhattunk, hogy az egyház több dolog kapcsán is rendkívül sokat titkolózott a múltban. Voltak olyan tényke, melyeket elhallgattak, míg másokat megpróbáltak elhitelteleníteni, hogy az emberek soha ne higgyék el azokat.

Mindezeket azért hajtották végre, hogy az egyház mindvégig megtarthassa hatalmát.

Az egyház emberei és az aktuális, egymást követő pápák feladata ugyanis már nem a hit terjesztése volt, sem Isten képviselete.

A hatalom. És annak megtartása…

Éppen ezért nem ismerik el ma sem Barnabás evangéliumát, mely tudományosan hiteles, a Vatikán viszont hallani sem akar róla, mert máshogy festi le Jézust, mint ahogyan dogmatikusan tanították az embereknek.

Ugyanez a helyzet Ádám és Éva történetével kapcsolatban is.

A történetüknek ugyanis vannak olyan részletei, melyekről nem ír a Biblia, és nem is teljesen úgy történt, ahogyan az le volt írva…

Lilith neve talán nem sokak által ismert, de biztosan vannak olyanok, akik tudják, hogy ki ő. Léteznek olyan apokrif iratok, melyek egykoron az ősi Bibliában még benne voltak.

Azonban a niceai zsinat során kiválogatták ezeket, mivel nem illett bele az Istenről és Jézusról alkotott képbe.

Ilyen volt Lilith története. Ő volt ugyanis valójában Ádám első felesége és párja, ellentétben a Bibliában leírt Évával.

A hagyományos Midrás szerint Isten Ádámot és Lilitet egyazon agyagból formázta, hogy Ádámnak társa legyen. Első este Isten magához hívta, és azt mondta neki, hogy Ádám alárendeltje lesz.

Ezt nem fogadta el, mert az agyag, amiből őt formázták, a bukott Samael nyálával volt megmérgezve. Lilit összeveszett Ádámmal és az Édent elhagyva a sivatagba ment.

Ádám magányosságra panaszkodott Istennél, aki erre megteremtette Ádám oldalbordájából Évát.

Lilith halhatatlan maradt, mert nem evett a Tudás Fájának gyümölcséből.

Néhány zsidó monda szerint ő volt az utolsó angyal a tíz szentségtelen sefirot közül, akitől mindenki félt: a legenda szerint gyermekeit megölték, mert azáltal, hogy megszökött az Édenből, ellenszegült Isten akaratának, Lilit ezért bosszúból az emberek gyermekeit ölte meg.

A Biblia teljesen máshogy "adja elő" a dolgokat, és ez súlyos aggályokat vet fele eleve a Biblia hitelességével kapcsolatban.

Hiszen, ha nem minden került bele, akkor mitől számít hitelesnek, vagy hitelesebbnek, mint az apokrif iratok, melyeket szándékosan kihagytak, majd eltüntettek a történelem folyamán?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek vallás vatikán biblia egyház ádám és éva


Megtekintések száma: 117374

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet