A boldogság bizonyítottan tanulható, és meghosszabbítja az életet: forradalmi áttörésben bizonyították!

2018. november 25., vasárnap




Egy friss tanulmány tudományos bizonyítékkal állt elő arra vonatkozóan, hogy a boldogság nem csak egy állapot, hanem egy tanulható tulajdonság, ráadásul mérhetően hat ki az alany életére, illetve életének a hosszára. Vagyis az elmének ereje van az anyag felett.

Mekkora hatalma van az elmének az anyag felett? Van-e egyáltalán? A paranormális kategóriába tartozó jelenséget egyelőre ugyan soha senkinek sem sikerült tudományosan bizonyítani, abban sokan biztosak, hogy közvetetten, de kapcsolatot lehet találni az elme és az általa, illetve a gondolatok által a környezetre, az anyagra gyakorolt hatás között.

Keletei tanok évezredek óta elismerik az elme erejét

Egyes Tibetben élő szerzetesek képesek a levegőbe emelkedni a nagyon mély meditációik során.

Ezt az elméjük szabadjára engedésével érik el, tudatuk és akaratuk erősebb lesz az őket körülvevő anyagnál.

Apró, eldugott Japán falvakban olyan nagyon idős vének is élnek, akik nem hivatalosan 130-150 évesek is elmúltak, és alig néznek ki 60 évesnek.

Az elme ugyanis a saját testi megjelenésünket is képes befolyásolni, ha megfelelő tudás birtokában vagyunk, és elő tudjuk hívni az elménk erejét.

Tudományosan bizonyítva: a boldogság befolyásolja életünk hosszát

A közelmúltban az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriuma tudományosan is kimutatta – sok külföldi tudományos kísérlet után -, hogy a boldogságóráknak fejlesztő hatása van a tanulók kreativitására szociális és érzelmi intelligenciájára.

A kutatás a magyarországi boldogságórák hatékonyságával kapcsolatban készült. A Boldogságórák, Bagdi Bella, a Jobb Veled a világ Alapítvány elnökéhez nevéhez kapcsolódnak. A program kiemelt célja nem más, minthogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.

Ő álmodta meg ezt a különleges programot, amelyet eddig már több, mint 1500 pedagógus alkalmaz országszerte.

És ami még nagyon fontos: egzakt módon nyert igazolást, hogy a boldogság megteremtésének sokféle stratégiája tanulható, tanítható, akárcsak a matek és a töri.

Vagyis a boldogság, és az elmével való tiszta kommunikáció tanulható. Képesek vagyunk pusztán tehát saját gondolatainkkal, hozzáállásunkkal befolyásolni életünk hosszát, ez pedig közvetett bizonyíték az elme erejére vonatkozóan.

Tanulható a pozitív lelkiállapot

A boldogság egy nagyon rövid definíció szerint a pozitív érzelmek dominanciája, egy pozitív élményfolyam.

Ez pedig elsajátítható, igaz nem egyszerű, de hosszú, kitartó munkával befolyásolhatjuk saját lelkiállapotunkat.

Boldogságteremtő stratégiának nevezzük, amikor mi generálunk olyan helyzeteket, viselkedést, ami boldogsággal tölt el. Ilyen például a hála érzésének kifejezése, ami egy pozitív érzelem, és később felidézve is képesek vagyunk ugyanabba az érzelmi állapotba kerülni.

Bizonyított tény, hogy a boldog emberek sokkal tovább – évtizedekben mérhető értékben – élnek, mint egyébként pesszimista, túlságosan realista beállítottságú társaik.

Az is tudományosan bizonyított tény, hogy ha az ember pozitív elvárásokkal vág neki egy feladatnak, az egész elméje adott cél elérésére összpontosít, és jobb eredményt ér el.

A kutatócsoport felméréséből kiderült, hogy a boldogságórákon végzett gyakorlatok ténylegesen, tudományosan bizonyítható módon emelték a pozitív érzelmi kapacitást, ami már rövidtávon is széleskörű életmódváltozást eredményezett.

OSZD MEG másokkal is!

spirituális önismeret siker boldogság ezo


Megtekintések száma: 43253





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet