A bolygó ezen része lakhatatlanná forrósodhat 2100-ra! Magyarországnak fel kell készülnie!

2017. augusztus 4., péntek




Riasztó jövőkép: csak remélni merjük, hogy nem valósul meg, de a tudósok sajnos nem ennyire bizakodók.

Olyan kataklizmával nézhetünk hamarosan szembe, mely minket, magyarokat is érint. Annál is inkább, mert ennek a hatásnak az egész világra ki fog terjedni a következménye, szintúgy Amerikára, vagy egész Európára.

Magyarországnak fel kell készülnie arra, ami vár rá, mert nem lesz könnyű átvészelni azt az időszakot, amikor emberek milliói fognak meghalni a hőségben.

Arról van szó ugyanis, hogy Dél-Ázsia régiója, ahol az emberiség egyötöde él jelenleg, az évszázad végére lakhatatlanná forrósodik a számítások szerint.

Ez pedig azt jelenti, hogy óriási klímamenekült hullám fog elindulnia környező régiók, így Európa irányába.

Ha a globális felmelegedés a jelenlegi ütemben folytatódik, a következő évtizedekben halálos hőhullámok sújthatják India, Pakisztán és Banglades egyes részeit. Ezt az elemzést és jövőképet a Massachusettsi Egyetem kutatói ismertették a napokban.

A modellhez számítógépes számításokat is elvégeztek, így elmondható, hogy bár pesszimista a jövőkép, sajnos nagyon pontos.

A világ egyik legsűrűbben lakott régiójában csökkenne az élelemtermelés és eluralkodna az éhezés is. Élhetetlenné válna a terület, ami miatt az emberek elkezdnének Európa felé özönleni.

Dél-Pakisztán és Banglades kerülne, másfél milliárd ember lakóhelye, ennek közel 70%-a is megindulhat, ha ez bekövetkezik. Akkor pedig minden európai országnak fel kell készülnie a klímamenekültek rohamára. Egy demográfiai katasztrófát is szülhet a dolog, vagy akár komoly harcokat.

Hiszen ezek az emberek teljesen más kultúrájúak lesznek, ráadásul rendkívül kétségbe lesznek esve.

A modellkísérletek azt mutatták, hogy a klímaváltozás következtében a Perzsa-öböl térsége a világ legforróbb vidéke lesz 2100-re. Ezért ember nem lesz, aki ott fog maradni, ez ma már egyértelmű.

Ezzel kell tehát szembenéznünk, ami nem lesz egyszerű. Van időnk felkészülni, de szinte röpülnek az évtizedek. És ha mi nem is, de gyerekeink, unokáink fognak ezzel az áradattal és a klímaváltozás tragédiájával szembesülni és megküzdeni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány india kataklizma klímaváltozás hőhullám


Megtekintések száma: 52363





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet