A bolygó legszínesebb fája nem a Photoshop műve!

2017. február 25., szombat
És még csak nem is festékről van szó, ugyanis a fa törzse valóban különféle színekben pompázik. Nézd meg a róla készült bámulatos képeket!

Ha meglátnánk a szivárvány eukaliptuszról - vagy hivatalos nevén Eucalyptus degluptaról - készült képeket, a legtöbben azt gondolnánk, hogy avgy nagyon jól kezelésbe vették a képet Photoshoppal, vagy egy jó nagy adag színes festékkel estek neki a fák törzseinek.

Az csak a legutolsó gondolatok között fordult volna meg a fejünkben, hogy a fák törzse valóban színekkel tarkított, és már eleve így nő.

Pedig éppen ez a helyzet ezzel a ritka, és különleges fafajtával, mely a Szunda és Fülöp-szigeteken él, és sehol máshol nem lelhető fel a Földön.

Gyönyörűek a képek, amik ezekről a fákról készültek. Jól látható, hogy a fa törzse alapjáraton sötétzöld színű, és ebben figyelhetőek meg mindenféle színű minták.

Van benne vörös, narancssárga, világoszöld, fehér, olykor lila, és vörös is.

Kevesen tudják, de kitűnő papír alapanyag, és éppen ezért kezdték el az elmúlt években egyre inkább mesterségesen elterjeszteni az egész északi féltekén, és a világ más vidékein is.

De mi a helyzet a tarka színfoltokkal? Hogyan keletkeznek, és miért vannak ott? Nos, a fa törzse azért színes mert az év folyamán különböző időpontokban, foltokban dobja le magáról a kérgét, amely alatt feltűnik a világoszöld belső kéreg.

Ahogyan a törzs elér, lassan lehull, miközben egyre inkább elszíneződik. Először barna, majd lilás tónusú lesz, míg végül lepotyog.

Így alakítva ki ezt az elképesztően szép fajta, és rendkívül színes kakofóniát, mely annyira egyedien jellemzi a szivárvány eukaliptuszt.

Ha közelebbről megnézzük a fa törzsét, olyannak is láthatjuk,, mint egy pajzán, nagyon sok színnel operáló festményt.

Egy valóságos műalkotás, és amikor egy ilyen fákkal szegélyezett erdőbe téved be az ember, azonnal úgy érzi, hogy csoda országba csöppent.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 11561

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet