A Brown-hegy titokzatos fényei

2016. december 27., kedd




Az Észak-Karolinában található Appalache-hegység egyik hegyének közelében évről-évre titokzatos fényjelenségeket tapasztalnak. A Brown – azaz Barna – hegy környékén lakók szerint tiszta szellemek adják ki ezeket a fényeket, míg mások szerint idegenek látogatják a hegységet. Mi az igazság?

Mendemondák az Appalache-hegységről

Az Appalache-hegység Észak-Karolina egyik legösszetettebb, és legnagyobb hegységrendszere. És nem utolsó sorban az egyik legrejtélyesebb.

Számtalan legenda kering ugyanis a helyről. Rengeteg rémmese ismert, melyek különféle mitikus, és ember-majomszerű lényeket említenek, amik a hegyvonulatok között élnek, és emberekre vadásznak.

Ezeknél valamivel több alapja van azoknak a történeteknek, melyek vakmerő utazásokról tesznek említést, melyek végül tragédiába torkolltak.

Az Appalache-hegységbe bemerészkedő utazók közül sokan halálukat lelték már eme helyen, főleg azok, akik nem voltak kellőképpen felkészülve a vadonra, és a mostoha körülményekre.

Különös fények a Brown-hegynél

Már régóta, több évtizede szólnak arról különleges beszámolók, hogy a Brown-hegy közelében – mely az Appalache-hegység része –fényeket észleltek.

Ezek a fények igen változatosak voltak a leírások szerint. Voltak, akik gömb alakú fényekről írtak, míg mások hosszú, csíkot húzó fényszikrákat írtak le, megint mások fényalakokat láttak az erdő fái között sétálni.

Ezekből a beszámolókból bár sok minden nem derült ki, egyvalami mindenképpen nyilvánvalóvá vált: a Brown-hegyen van valami, valami megmagyarázhatatlan.

Önmagában ezekre a beszámolókra nem lehetett volna alapozni, de egyre nagyobb számban tűntek fel ilyen beszámolók és mindig egymástól teljesen függetlenül írták le ugyanazt: titokzatos fények sejlenek fel a hegyen, és annak közelében.

Napjainkban is vannak észlelések

Sokan éveket töltöttek el azzal, hogy a napjainkban is időnként észlelhető fények rejtélyének a végére járjanak.

Egy egyetemi professzor, Dr. Daniel Caton is elhatározta, hogy meg fogja fejteni a titkot, és rengeteg évet töltött azzal, hogy saját maga tanulmányozza ezeket a fényeket.

Volt is alkalma látni több ízben is ilyet, azonban nem sikerült rájönnie, mi okozza a szokatlan jelenséget. 2016 Július 17-én egy hosszabb ideig tartó jelenséget tudott megfigyelni. Egy rejtélyes fénygömb jelent meg a hegyen, az erdő fái között, majd eltűnt, később pedig újra előbukkant.

Sokan egyszerű fénytörésnek hitték a jelenséget, azonban mivel ezekről a fénygömbökről a professzornak sikerült több felvételt is készíteni, elemezni tudták ezeket, és kizárták, hogy csak egyszerű fénytörésről lenne szó.

Ennek ellenére senkinek sem sikerült, még a professzornak sem magyarázatot találni a fények eredetére, vagy összetételére. Rengeteg elmélet született ugyan, de egyiket sem lehetett bebizonyítani.

Korábban az is szóba került, hogy talán egy különös légköri jelenség, mely valamiért csak ott alakul ki, talán egy különleges környezeti tényezőnek köszönhetően. A jelenség oka mindmáig ismeretlen.

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan


Megtekintések száma: 40962





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet