​A cékla hasznos tulajdonságai: igazi egészség-őr!

2021. május 12., szerda




EZÉRT fogyaszd nap mint nap!

Az ember mindig a saját egészségét helyezi előtérbe, és ez így is van rendjén. Az egészség megőrzése azonban már nem olyan egyszerű, különösen a kor előrehaladtával. Ahogy öregszünk, szervezetünk működése romlik, és ez olyan problémák kialakulásához vezethet, mint például a látás romlása vagy a vastagbél problémái. Ugyancsak időskorban okoz különösen nagy problémát, hogy szervezetünkből nem ürülnek ki a méreganyagok, melyek aztán a májbetegségek kialakulásához vezethetnek. Ez negatív hatással van a közérzetünkre is.

Létezik a természetben egy ismert és könnyen beszerezhető zöldség, mely könnyedén orvosolja ezeket a problémákat. Ez a növény nem más, mint a cékla. Ez alkalommal a Bidista.com jóvoltából Ön is megismerheti a cékla hasznos tulajdonságait, továbbá egy nagyon ízletes céklasaláta receptjét, mely garantáltan egészséges!

A cékla javítja a vérkeringést és így erősíti a szív- és érrendszert, mert az több hasznos anyagot képes szállítani. A cékla ezenkívül betaint és triptofánt tartalmaz. Ezek nyugtató hatásúak és segítenek a stressz leküzdésében. Nagy mennyiségben találhatóak ebben a zöldségben még antioxidánsok, amelyek védik a sejteket külső szabad gyökök támadásától és javítják a közérzetet.

És íme, ez a vitaminbomba céklasaláta receptje, melyet akár minden nap elkészíthetünk!

Hozzávalók:

2-3 cékla

2 hagyma

szűz olivaolaj

ecet

só (ízlés szerint)

Elkészítése:

A céklákat tisztítsuk meg és enyhén sós vízben főzzük meg. Ezután szeleteljük fel ne túl nagy szeletekre, majd tegyük egy tálba.

Az apróra vágott hagymát adjuk hozzá a céklához, öntsük rá az olivaolajat, majd adjuk hozzá az ecetet és a sót. Akkor a legfinomabb, ha ezután a kész salátát egy órát állni hagyjuk, és csak utána fogyasztjuk.

Ez a fantasztikus saláta nem csak finom, de segíti a belek és a máj működését és javítja a látást is.

Feltétlen vegye fel Ön is a céklát az étrendjébe, és ne feledje megosztani ezt a cikket barátaival, ismerőseivel sem!


Megtekintések száma: 14644





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet