A Ceres rejtélyes piramisát idegen kezek építhették

2019. november 15., péntek
Az Ahuna Mons néven is ismert piramisszerű formáció szinte biztos, hogy nem a természet műve.

A Ceres rengetegszer került szóba az elmúlt években, ugyanis rendre szokatlan, idegen civilizációkra utaló nyomokat találnak rajta.

Idegenek a Ceresen

Az egész azzal kezdődött annak idején, hogy a Ceresen olyan fénylő foltokat fedeztek fel, melyek a sötétben is úgy ragyogtak, mintha egy idegen megapolisz fényei lennének.

Ceres felszínén található képződményekkel kapcsolatban ellentétek figyelhetőek meg.

A Hubble űrtávcső által ultraibolya tartományban készített alacsony felbontású képeken egy sötét foltot találtak a felszínén.

Azt valószínűsítették róla, hogy egy kráter. Később nagyobb felbontású képeket készítettek az égitest egy teljes forgásáról a Keck-teleszkóppal, adaptív optika felhasználásával. rejtélyes módon azonban ezen nem találták meg azt a bizonyos sötét foltot.

Helyette két még sötétebb apróbb anomáliát találtak, melyek a közepükön sokkalta fényesebbek voltak. 

Azóta ugyan több különböző, tudományos magyarázat született a fénylő foltokra, egyik sem fedi le teljesen a tapasztalt dolgokat, és nincs rájuk 100%-os bizonyíték, így még ma is sokan úgy sejtik, hogy ezek a fénylő foltok idegenek nyomai lehetnek.

Talán még működő városok, bázisok, vagy naptükrök visszaverődő fényei.

Piramisok a Ceres felszínén

Több, teljesen szabályosnak tűnő mesterséges objektumot, vagy felszíni formációt találtak már a Ceres felszínén.

Ezeket a derékszögű alakzatokat nem lehet természetes, vagy geológiai folyamatokkal magyarázni, mert elvétve fordulnak elő a felszínen, ráadásul teljesen eltérnek a többi felszíni alakzattól.

Ilyen az Ahuna Monsként elnevezett piramis formáció is, melyet nemrégiben találtak meg a Ceres felszíniéről készült fotók egyikén.

A legkülönösebb az volt az egészben, hogy a piramis mellett közvetlenül egy kráter található, mely majdnem ugyanolyan alakú és kiterjedésű., mint maga a piramis, melynek éles széleit ugyan az idő lekoptatta, de még kivehetőek az egyértelmű körvonalai.

Olyan, mintha a piramist egy az egyben a kráterből forgatták volna ki, vagy a piramis építéséhez a kráter helyéről használták fel volna a kőzetanyagot.

A 6 és fél kilométer magas, 14 kilométeres kiterjedésű piramis alak teljesen egyedülálló forma a Ceres felszínén, sehol a közekében nem találni hasonlót, ami szintén arról árulkodhat, hogy nem a természet alkotta meg.

A NASA szerint – bár ők sem tudják biztosra, mi lehet ez – talán valamiféle jeges vulkán. Szerintük erre utalnak a piramis alak oldalán futó, szintén erősen fénylő vonalak és pontok.

Mások szerint azonban erre sincs semmiféle bizonyíték, és ugyanúgy egy alátámasztatlan elmélet, mely nem nyújt megoldást a forma keletkezésére, és szokatlan elhelyezkedésére.

Azok szerint, akik nem zárják ki az idegenek létezését, nem kizárt, hogy a piramison látható fényes csíkok valójában fények, melyek a piramis belsejéből érkeznek.

Ezt azonban addig nem lehet megállapítani jobban, amíg nem készül a jövőben egy sokkal részletesebb felvétel a területről, melyen egyértelművé válik, hogy mi a fényforrás, és az alakzat mennyire viseli magán a piramisok tényleges jellemvonásait.

Addig pedig maradnak a találgatások…

rejtély rejtélyek ufó ufók idegen idegenek idegen civilizációk ceres


Megtekintések száma: 62044

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet