A CIA titkos ösztrogén kísérlete Hitler ellen: majdnem sikerrel jártak?

2023. május 31., szerda




A második világháború alatt a szövetségesek, és az amerikai CIA legalább 26 alkalommal próbált merényletet elkövetni Hitler ellen. Ezek közül a legbizarrabb talán az ellene elkövetett ösztrogén kísérlet volt.

Adolf Hitler a valaha volt legmegosztóbb, és egyben legvérszomjasabb történelmi alak, ehhez kétség sem férhet. Hitlert a németek egyenesen istenítették egy időben, míg a polgárság másik fele félt tőle.

Lépni azonban senki nem mert, még saját hűséges katonái sem, noha uralkodásának vége felé már elég labilis volt.

Senki sem tudta elrettenteni attól, hogy belevigye Németországot a világ legnagyobb csatájába az egész világ ellen.

Pedig akadtak próbálkozások, még meg igen szép számmal. A háború és a hatalomra kerülése alatt legalább 26 olyan alaklom volt, amikor megpróbálták őt semlegesíteni, likvidálni.

Ezek között persze sok olyan terv volt, mely nem tűzte ki célul azt, hogy meg is öljék a Führert. Az egyik legbizarrabb kísérlet arról szólt volna, hogy a CIA egy titkos akció keretében ösztrogént adagolt volna Hitlernek, ezzel elnőiesítve őt.

Ezt a CIA elődje, az amerikai háborús hírszerzési hivatal, az Office of Strategic Services tervelte ki. Mondani sme kell, hogy tényleg elképesztően morbid és bizarr ötlet, de a háború és a szükség minden ötletet meghallgatott, minden ötletre nyitott volt akkoriban.

A Führer magasabbá váló hangja, kihulló arcszőrzete és esetlegesen megnövő mellei tönkretették volna a félelmetesen karizmatikus, gyújtó hangú beszédeit.

Valamint az sem egy elhanyagolható szempont, hogy a teste mivel megváltozott volna, teljesen elterelhette volna a Führer figyelmét a háborúról.

A bizarrul hangzó terv Führer kertészére alapozott, őt fizették le, hogy a Hitler által előszeretettel fogyasztott sárgarépát ösztrogéninjekciókkal preparálja.

Ugyanis Hitler nagyon nagy vegetáriánus volt, csakis májgombócot evett, azt is nagyon ritkán, ellenben répát, amiből mindig megevett egyet.

Sokaknál adódott a kérdés, hogy akkor miért nem mérgezték inkább meg valamiféle halálos méreggel, erre azonban nagyon egyszerű a válasz: Hitler kóstolókkal kóstoltatta meg sokszor az ételeket, így egy méreggel végrehajtott merénylet azonnal, még idő előtt nyilvánvalóvá vált volna.

Rengeteg legenda kering arról, hogy végül miért nem lett a tervből semmi. Egyesek szerint az ösztrogénes tervet maga a CIA vonta vissza, míg mások szerint a kertész nem tartotta a szavát, és nem adta oda Hitlernek az ösztrogénnel kezelt répákat.

érdekes hihetetlen érdekesség hitler történelem


Megtekintések száma: 167142





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet