A citromfű csodatévő ereje: patikáéba menetel helyett próbáld ki, ezerféle nyavalyára orvosság!

2018. május 6., vasárnap




Próbáltad már? FILLÉRES megoldás a drága gyógyszerek helyett!

A tavasszal együtt hihetetlen ütemben jelentek meg a hatalmas citromfű bokrok, melyek valóságos orvosi csodák, ugyanis ezer féle dologra jók.

Nem csak arról van szó, hogy a szervezetünk számtalan módon felt udja hasnálni, de mi magunk is számtalan formában tudjuk alkalmazni, orvosságként vagy élelmiszerként is akár.

Emellett remek fűszernövény, de akár krémként, vagy külső borogatásként is ismerik egyesek.

 Antibakteriális, fertőtlenítő tulajdonsága miatt csípésekre, harapásokra, sebfertőtlenítésre külsőleg alkalmazták. Immunerősítő hatása miatt pedig herpeszvírus kezelésére is kiváló.

Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások esetében is különösen jó a citromfű. Izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is ismert.

Emellett javítja az emésztést, serkenti a máj és az epe működését, puffadásgátló és szélhajtó.

Elsősorban borogatásként, bedörzsölőként, illetve fürdőkúrában alkalmazható, de antibakteriális hatásából kifolyólag a citromfű főzettel naponta végzett arcmosás eltünteti a bőrhibákat, pattanásokat is.

Megfázás, influenza esetén izzasztásra használható ágyban fekve forrón kell ilyenkor meginni belőle legalább két csészével egymás után. Emésztésjavításra étkezés előtt fogyasszanak belőle egy csészényit. Ha alvási problémákra isszuk, este lefekvés előtt tanácsos egy langyos csésze teát elkortyolgatni - olvasható a gyorgytea.hu oldalon.

Tinktúra: napi 3×10 csepp oldja a feszültséget, enyhe fokú depressziót szüntet.

Külsőleg is használhatjuk duzzanatokra, zúzódásokra és reumatikus fájdalmakra is.

A közvetlenül virágzás előtt leszedett citromfüvet összevágjuk fél-egycentis darabokra, egy befőttesüveget teleteszünk és leöntjük gabonaszesszel. Két hétig szobahőmérsékleten érleljük, naponta egyszer felrázzuk, utána leszűrjük. 

A citromfű tinktúra két évig eltartható hatóanyag veszteség nélkül. Ezzel a tinktúrával óvatosan dörzsöljük be a fájó testrészt, a zúzódást. 

A tinktúrába mártott gézzel köthetjük be a reumás végtagokat. 

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség egészség egészség megelőzés természetes remediák


Megtekintések száma: 33844





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet