A császármetszések óriási hatása van az emberi evolúcióra

2016. december 11., vasárnap




Bámulatos összefüggéseket tártak fel biológusok és evolúciós kutatók.

Érdekes változások

Eddig is sejthető volt, hogy az emberi tevékenység, és minden környező hatás óriási változást idézhet elő az emberi szervezetben. Most egy új kutatás bizonyította ezt az elméletet, mely hatással van a nők szülésére is.

Ugyanis a Bécsi Egyetem egy átfogó kutatása bizonyította be, hogy egyre több a szűk medencecsontozattal rendelkező nő. És ez azért van, mert egyre több a császármetszéses anyuka.

Éppen ezért ennek az eljárásnak óriási akár negatív hatásai lehetnek majd a jövőben, az ember evolúciós fejlődésére.

Az 1960-as években ezer szülésre 30, ma 36 ilyen eset jut. Egyértelműen nő tehát a szám, és evolúciós léptékben nézve ráadásul igen drasztikusan.

Genetikai öröklődés

Az arány vészes növekedését azzal magyarázzák, hogy korábban, mikor a császármetszés még nem létezett, az anyák meghaltak, így nem öröklődtek tovább olyan gének, melyek szűk medencecsontozatot okoznak.

Így ellenben egyre több az ilyen gén, és egyre nagyobb mértékben, egyre szűkebb medencével szülhetnek majd a nők a jövőben.

„Ez a szelektív erő, mely a kisebb születési súlyú babák felé terelte volna az evolúciót, a császármetszéssel eltűnt. Nem szándékunk, hogy kritizáljuk az orvosi beavatkozást, azonban hatással volt az evolúcióra.” – nyilatkozta egy a kutatásban részvevő orvos és kutató.

Itt valóban az a nagy kérdés, hogy a jövőben merre megyünk el, milyen irányban, és mennyire fogja megnehezíteni az életünket. Ugyanis a jövőben az sem lesz kizárt, hogy a nők nem fognak tudni császármetszés nélkül szülni.

Bizarr jövő

Ez pedig beláthatatlan következményekkel járhat. De nem csak ilyen evolúciós hatásoktól kell tartanunk. A bőrünk egyre vékonyabb lesz, mivel egyre kifinomultabb ruhákat hordunk és fejlesztünk ki, ujjaink pedig sokkal hosszabbá válnak majd.

És ez még nem minden, amivel számolnunk kell. A szuperbaktériumok kialakulására is részben ide vezethető vissza, ugyanis folyamatosan antibiotikumokkal tömjük magunkat, így a szervezetünk saját erőből nem volt képes soha ellenállóságot kifejleszteni sok-sok emberélet árán, ahogyan azt egy természetes evolúciós közegben tenné.

Így a betegségekre egyre inkább fogékonyak leszünk és egyre több alapbetegség is veszélyes lesz ránk. Olyanok is, melyek korábban 1-2 ezer éve meg sem kottyantak nekünk.

egészség emberi test szülés


Megtekintések száma: 92377





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet