A csodálatos Kristálybarlang Izlandon

2017. február 26., vasárnap
Meg fogsz döbbenni, mennyire mesésen szép tud lenni egy a természet által formált hatalmas, kanyargós jégbarlang belseje.

Izland a csodák országa. Nem véletlen mondják ezt rá, ugyanis annak ellenére, hogy állandóan jég borítja egy részét, sokkal színesebb, és változatosabb, mint egyes Európában található országok.

Itt található többek között a kék színű termálvizes Blue Lagoon - azaz Kék Lagúna - nevű fürdőkomplexum, melyet a világ minden tájáról előszeretettel látogatnak, mivel gyönyörű látványt nyújt.

A természetben is számtalan különleges képződmény található, melyet érdemes megnézni.

Szinte Izland védjegyeivé váltak azok a hatalmas, gleccserek szélén kialakuló kristálytiszta jégből álló barlangok, melyek a felszínen végigfolyó olvadék vizek által vájódnak ki.

Hatalmas barázdák, árkok jönnek létre ilyenkor a jég alatt, melyek az idő előrehaladtával nagyméretű, és kacskaringós barlangokká híznak.

Az utóbbi évek globális felmelegedései miatt megszaporodtak a jégbarlangok Izlandon, ugyanakkor a már meglévők olvadásnak indultak.

Ezek közül több össze is omlott, ezért különösen nagy figyelemmel érdemes ellátogatni ezekre a helyekre, ugyanis megvan a maguk veszélye, és kockázata.

A nap felülről megvilágítja ezeket a hatalmas, kristálybarlang szerű jégfolyosókat, amitől azok belülről úgy néznek ki, mintha különféle kékes, és lilás színekben pompázó valódi kristályokból állnának.

Ezért is nevezik a legtöbb barlangot ott egyúttal kristálybarlangoknak is. Az igazi kristálybarlang - mely a legszebb Izlandon - a Svínafellsjökull gleccsernél található. Hatalmas, kanyargós belső tere van, csillogó felületekkel, kékes színárnyalatú félhomállyal.

Ezek a barlangok állandóan formálódnak, sosincs olyan, hogy két egymást követő évben ugyanúgy nézzenek ki.

A nap melege ugyanis lassan mindig felolvasztja ezeket, majd a következő fagy újra megfagyasztja az egészet. Így a barlang belső tere, a folyosók gyakorlatilag életre kelnek, külön életet élnek.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen video érdekeség hihetetlen helyek


Megtekintések száma: 21564

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet