A csokoládéfogyasztás javítja kognitív képességeinket: megdöbbentő mit tesz az aggyal!

2019. február 19., kedd




Végre bebizonyosodott, a csokoládé pozitív hatással van a szervezetünkre, kiváltképp az agy megismerésért felelős részére. 

Az édesszájúak most biztosan megejtenek egy halovány mosolyt, ugyanis végre elkészült egy alapos kutatás, amely azt vizsgálta, milyen hatással van a csokoládéfogyasztás az agyra. 

A végeredmény egészen megdöbbentő, ugyanis nagyon is pozitív végeredményt kaptak a kutatók.

A szakemberek ezért azt javasolják, igyekezzünk minden nap csokit fogyasztani, az agyunk még idős korunkban is hálás lesz érte.

Mire is épült pontosan a kutatás? Az agy kognitív képessége és a csokoládéevés közötti kölcsönhatást vizsgálták, hiszen számtalan olyan feltevés született már a közelmúltban, hogy az effajta édesség fogyasztása valamilyen pozitív hatással van a bioritmusunkra. csokoladek-es-edessegek

Főleg az étcsokoládé az, ami serkenti az agyat, ám a kutatás újabb hihetetlen információkat tárt fel.

A kutatás 968 emberrel zajlott, 23 és 98 év közötti férfiakat és nőket választottak ki a kísérlethez. Minden egyes kísérletben résztvevő embernek alaposan megvizsgálták az étrendjét, az egészségügyi és mentális állapotát, a kockázataikat, valamint a kognitív teljesítőképességüket is. 

A legfontosabb szempont azonban az volt, hogy ki mennyi csokoládét fogyasztott.

A kutatóknak sikerült megállapítaniuk azt, hogy akik rendszeresen fogyasztottak csokoládét, sokkal jobb és fejlődőképesebb eredményeket tudtak felmutatni, mint azok, akik alig esznek.

Fontos leszögezni, hogy ez az eredmény független minden más étkezési szokásuktól. Hogy milyen részekből állt a kutatás?

Tesztelték a memóriát, a felfogás milyenségét és gyorsaságát, a szervezési rendszereket, az absztrakt gondolkodást, a logikus érvelést, a mentális állapotot, valamint megismerésen alapuló teszteken is át kellett menniük az alanyoknak. csoki-agy Minden téren jobbnak bizonyultak a csoki evők, mint a csokoládét mellőző társaik.

A kutatók szerint a pozitív hatásokat a csokiban található anyagok okozzák, ilyen például a flavanol, ami igen serkentő hatással bír a kognitív funkciókra.

Az étcsokoládé tartalmazza a legtöbbet ám megtalálható a tej– és fehércsokoládéban is, csupán kisebb mennyiségben.

A csokoládén kívül találhatunk még máshol is flavanolt. A tea és a vörösbor igen gazdag benne, valamint egyes gyümölcsökben is megtalálható, ilyen például az alma vagy a szőlő. csokolade A kísérlet pozitív eredményét további kutatások elindítására szeretnék használni

. A kutatók ugyanis azt feltételezik, hogy a már említett flavanol nem csak az agyra gyakorol jótékony hatást. Megfigyelték ugyanis, hogy a rendszeres csokoládéfogyasztók esetében lelassul az öregedés folyamata, így az agy is később használódik el.

Előző cikkünkben olvashattatok a világ talán legidősebb asszonyáról, aki az étrendjébe építette a rendszeres csokoládéfogyasztást. Valószínűleg az édesség körüli kutatások nem állnak le, hiszen szinte csak pozitív hatásokról számolnak be a tudományos lapok.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód csokoládé


Megtekintések száma: 14365





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet