A csokoládéról derült ki: természetes immunrendszer turbózó, és még ennél is több!

2019. április 29., hétfő




A tudósok alig akartak hinni a szemüknek.

Mostmár hivatalos: a csoki nem csak finom, de olyan anyagokban, főleg flavonoidokban gazdag, melyek rendkívül erős gyógyhatással, serkentő hatással rendelkeznek. Ezek pedig az idegsejtek védelmében játszanak óriási szerepet.

A tudósok a legújabb kísérletek elvégzése közben hatalmas döbbenettel figyelték, mire is képes a csokoládé a szervezetünkkel és a szellemi teljesítményünkkel.

Valóságos csodaszer, mely nagymértékben képes növelni a szellem e teljesítőképességünket, persze csak akkor, ha mértékkel fogyasztjuk - állítják.

Egy új kutatásban a L’Aquilai Egyetem munkatársai azokat a tanulmányokat elemezték, melyek a kakaóban található flavonoidok különböző kognitív területekre gyakorolt hatásait vizsgálták.

A csapat nem csak azt tanulmányozta, hogy mi történik az aggyal néhány órával a kakaófogyasztás után, hanem azt is, hogy milyen hatást vált ki a tartósabb, kakaóval dúsított étrend.

Egyértelmű, hogy rövid távon a falavonoidok pozitív hatással vannak az agyunkra.

A kísérletek során jelentősen javult az alanyok munkamemóriája és vizuális információfeldolgozása a csokoládéevéssel. Sőt, a nők esetében egy álmatlan éjszaka után a kakaófogyasztás a teljesítményt is javította.

Ugyanakkor a kutatók rávilágítottak arra, hogy a kimutatott hatások nagysága jelentősen függött a használt mérőeszköztől. Az egészséges és fiatal felnőtteknél például olyan tesztre volt szükség, melynek teljesítése komoly odafigyelést igényelt.

A csokoládé fogyasztás jelentősen növelte a kognitív képességeket hosszabb távon, így a csokoládé "csodatévő" ereje igazolttá vált.

A kakaó többnyire a már idősebb, enyhe kognitív romlást tapasztaló felnőtteknek segített.

A kakaóban található flavonoidok képesek megóvni a sérülékenyebb csoportokat, hiszen idővel javítják a kognitív teljesítményt.

A jelenség hátterében az állhat, hogy a vegyületek segítik a szív- és érrendszeri egészség megőrzését, valamint növelik a vérmennyiséget abban az agyi régióban, amely az időskori memóriaromlás forrása lehet.

Ez hihetetlenül nagy felfedezés, és nem lepődnénk meg, ha a jövőben az idősebb betegeknek, de akár a fiataloknak is különféle memóriagyógyszerek helyett csokoládés memória-diétát javasolnának az orvosok. :)

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes egészség


Megtekintések száma: 28658





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet